Christelijk Sociaal Jongerencongres komt eraan!

woensdag 06 september 2006 15:43

Vorig jaar organiseerde PerspectieF samen met een aantal andere jongerenorganisaties het eerste Christelijk Sociaal Jongerencongres (CSJC). Komende april zal de tweede editie worden gehouden. PerspectieF blikt vooruit met Peter de Kluyver, voorzitter van het CSJC.

Wat is het Christelijk-Sociaal Jongerencongres precies?
Het Christelijk - Sociaal Jongerencongres is eigenlijk het kleine broertje van het Christelijk Sociaal Congres. Dat congres wordt georganiseerd door allerlei organisaties die zich ‘christelijk-sociaal’ noemen.

Wij jongeren gaan nu voor de tweede keer hetzelfde doen. En wij, dat zijn in dit geval de CNV-jongeren, het CDJA, Jong GMV en PerspectieF. Allemaal organisaties die wat hebben met het begrip christelijk-sociaal.

Wat dat precies is, christelijk-sociaal? Tja, daar gaan we het op 27 april over hebben.

Wat is het thema van dit jaar en wat wil je ermee bereiken?
Het thema is “What Is In For Me?“. Er wordt vaak gezegd dat mensen steeds minder solidair zijn met elkaar, minder voor elkaar over hebben. Mensen, ook jongeren, stellen zich vaker de vraag: What’s In for me?, wat schiet ik er mee op?
Daar gaan we het over hebben. Ik vraag me af of dat echt zo is. En als het echt zo is, is het dan erg? Als je wat goed doet voor een ander, is het dan erg als je daar zelf ook iets beter voor kunt worden?
 
Wat heb jij zelf eigenlijk met het thema te maken.
Goede vraag! Dat weet ik eigenlijk nog niet zo goed. Natuurlijk doe ik ook wel eens iets voor een ander vrijwilligerswerk zeg maar. Soms heb ik het gevoel dat ik daar geen tijd voor heb, dat ik te druk ben met dingen waarbij er meer ‘in for me is’, zeg maar.
Maar helemaal niets doen, dat zou ik niet over mijn hart kunnen verkrijgen. Een beetje er tussenin denk ik.

Wat is jouw rol bij dit congres?
De vier organisaties hebben met elkaar een congrescommissie samengesteld. Namens PerspectieF mag ik leiding geven aan die commissie. Daar heb ik ontzettend veel zin in.

Het zal best druk zijn, maar er is genoeg ‘in for me’!

Welke datum moeten we dus in onze agenda vrijhouden?
21 april 2007! Ik zou hem zeker vrijhouden, want het wordt een prachtig congres!

« Terug

Reacties op 'Christelijk Sociaal Jongerencongres komt eraan!'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2006

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari