Studiekring 'Mens en Staat' in Groningen

mens en staat headerdonderdag 16 september 2010 20:31

In de actuele politiek wordt veel gesproken over grootheden als democratie en rechtsstaat, over grondrechten, en over de verhoudingen tussen kerk, staat, gemeenschap en individu. Eigenlijk zijn dit tijdloze thema's die op de achtergrond altijd een rol spelen. Hoe sta je daar als politiek bewust christen in? Dat is de centrale vraag van de studiekring 'Mens en Staat' in Groningen.

Het succes van de eerste reeks studiekringavonden van PerspectieF Groningen in de eerste helft van 2010, wordt van november 2010 tot en met juni 2011 een vervolg gegeven met een nieuwe reeks studiekringavonden. Voor de zomer bespraken we het boek 'Ongeloof en Revolutie' van mr. G. Groen van Prinsterer, in november start de nieuwe reeks met de bespreking van het boek 'Mens en Staat' van de Franse filosoof Jacques Maritain.
Maritain heeft onder andere een grote invloed gehad op het christelijk politiek denken, maar is onder Nederlanders veelal onbekend. Maritain heeft veel geschreven, als studiekring beginnen we met 'Mens en Staat', omdat het een van Maritain's werken is, die politiek erg relevante onderwerpen behandelt.
Jongeren uit Groningen en omgeving, PerspectieF-leden, maar ook geïnteresseerde niet-leden, zijn van harte welkom om deel te nemen aan de studiekring. Meer informatie is hier te vinden.

« Terug

Reacties op 'Studiekring 'Mens en Staat' in Groningen'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2010

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari