ChristenUnie-jongeren danken Rouvoet voor jarenlange inzet

Rouvoet - foto Marie Cecile Thijsvrijdag 29 april 2011 12:35

PerspectieF, de jongerenorganisatie van de ChristenUnie, dankt Rouvoet voor zijn jarenlange trouwe inzet als fractiemedewerker, Kamerlid, fractievoorzitter, minister en vice-premier. Voorzitter Robert Heij: “Rouvoet heeft de partij breed op de kaart gezet, zowel als lijsttrekker als door zijn ministerschap. Door zijn leiderschap is de ChristenUnie een partij die klaar staat om bestuurlijke verantwoordelijkheid te nemen. Hijzelf is in zijn lange politieke loopbaan een alom gerespecteerd en uitmuntend politicus die de rechtstaat hoog in het vaandel had en welbespraakt was.”

Vrijdagmorgen maakte ChristenUnie-fractievoorzitter en politiek leider André Rouvoet bekend dat hij per direct zijn taken binnen de ChristenUnie neerlegt. In de persconferentie die hij vanmorgen heeft gegeven noemde hij de terugkeer als kamerlid, de discussie in de partij over de koers en het profiel en de persoonlijke zoektocht naar een nieuwe balans als redenen van zijn vertrek.

PerspectieF dankt André Rouvoet voor zijn betrokkenheid en samenwerking die in de afgelopen jaren heeft plaatsgevonden met PerspectieF. Robert Heij: “Gezien zijn persoonlijke afwegingen moeten wij accepteren dat hij nu een streep trekt achter een lange actieve loopbaan aan het Binnenhof.  Wij zijn dankbaar voor alles wat hij heeft mogen betekenen voor de partij. Wij wensen hem alle goeds toe, samen met zijn gezin, voor in de komende tijd.”

Nu Rouvoet vertrekt staat Arie Slob klaar om de partij verder te gaan leiden. Heij: “Wij zijn blij dat Arie bereid is gevonden om de ChristenUnie verder te leiden als partij. Wij hebben zijn kwaliteiten gedurende drieënhalf jaar gezien tijdens de regeringsdeelname van de ChristenUnie. We zien uit naar wat hij gaat doen voor de partij in deze periode waar er in de partij gesproken wordt over haar profiel en koers. Ook zijn wij verheugd op het toetreden van een financieel-economisch specialist in de fractie in de persoon van Carola Schouten. Wij zien in haar een politiek talent die, in deze tijd van opbouw na een financiële crisis, haar kwaliteit goed gebruiken kan in de Kamer. Wij wensen zowel Arie als straks ook Carola heel veel plezier en Gods Zegen toe voor het werk in de Kamer.” 

« Terug

Archief > 2011

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari