PerspectieF op zomeractie in Renesse

Bierfiets Renessedonderdag 04 augustus 2011 00:47

Woensdag 3 augustus was PerspectieF in Renesse, het vakantieoord voor jongeren. PerspectieF ging met een bierfiets door de straten om met feestvierende jongeren het gesprek aan te gaan over alcoholmisbruik en om hen 'bewustwordingslabels' te overhandigen. Deze 'bewustwordingslabels' bevatten teksten die de jongeren op de schadelijke gevolgen van te veel alcohol wijzen en kunnen op flessen van alcoholhoudende dranken worden geplakt.

Ook omroep Zeeland fietste gezellig mee en maakte twee videoreportages van de actie (zie hier en hier) en een radio-interview met voorzitter Robert Heij. Daarnaast was ook Erika Capelle, fractievoorzitter van ChristenUnie Schouwen-Duiveland, van de partij. De opvallende vertoning van een bierfiets in Renesse trok veel toeschouwers en veel jongeren. Meerdere jongeren kwamen zelfs op de bierfiets zitten om even mee te fietsen.

Al met al kijkt PerspectieF terug op een gezellige en vooral geslaagde dag, waarbij een duidelijk politiek statement is gemaakt! Hieronder het fotoverslag:

« Terug

Reacties op 'PerspectieF op zomeractie in Renesse'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2011

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari