Strafbaarstelling illegaliteit van tafel, nu het asielbeleid nog op de schop

6012851833_927a1a8383_bdonderdag 03 april 2014 00:03

PerspectieF is blij met het verdwijnen van de plannen om illegaliteit strafbaar te stellen. Stevige woorden van de ChristenUnie hebben ons alsnog voor een grote ellende behoed. Het idee dat je in Nederland zou kunnen worden opgepakt omdat je er volgens een minderheid niet hoort deden de nekharen van velen overeind staan. Maar, we zijn nog niet klaar.

Nu deze stap is gezet is het tijd om door te pakken en het hele asielbeleid eens grondig te herzien. Vreemdelingen horen niet in detentie, op straat of elders en al helemaal niet zonder primaire levensbehoeften. Hier niet. Nergens niet. Van de marginale verbeteringen en zoethoudertjes die in december door de staatssecretaris werden beloofd hebben wij nog niets gezien en we twijfelen of het op deze manier ooit écht beter wordt. Ondertussen zitten er nog steeds elke dag (onuitzetbare) uitgeprocedeerde asielzoekers in detentie of lopen ze op straat, een uitspraak van het Europees Comité voor Sociale Rechten ten spijt. 

PerspectieF'ers Jarin van der Zande en Erik-Jan Hakvoort schreven onlangs in het Christelijk Weekblad: "Wat ons betreft hoort asielbeleid niet gericht te zijn zijn op snelle uitzetting van vreemdelingen of ontmoediging van aankomst, maar een goede, volledige en rechtvaardige behandeling van asielaanvragen, zonder inhumane opsluiting van mensen die totaal niets verkeerd hebben gedaan." We hopen nog steeds op een moment dat het kabinet op die manier gaat redeneren. Uitgeprocedeerde asielzoekers moeten terug, dat is het doel, maar de manier waarop daar nu nog steeds mee om wordt gegaan is gewoon achterhaald. 

« Terug

Reacties op 'Strafbaarstelling illegaliteit van tafel, nu het asielbeleid nog op de schop'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2014

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari