PerspectieF reageert op JD: ‘Begin met preken, Stop met kweken!’.

stop met kweken logovrijdag 10 oktober 2014 11:51

‘Begin met preken, Stop met kweken!’ Met die boodschap reageert PerspectieF ChristenUnie-jongeren op de oproep van de Jonge Democraten aan minister Ivo Opstelten van Justitie om het kweken van wiet te laten reguleren. Aanleiding van de actie is een wetsvoorstel van de minister om zogenaamde growshops te verbieden, en daarmee handelingen die leiden tot illegale hennepteelt strafbaar te stellen.

PerspectieF steunt op dit punt de aanpak van de minister. Voorzitter Erik-Jan Hakvoort: “De THC-gehaltes van gekweekte wiet rijzen de pan uit door de lampen en plantenbakken die deze alternatieve tuincentra aanbieden. Dat maakt wiet tot een echte harddrug. De Jonge Democraten miskennen de schadelijke gevolgen van deze trent”. Met het oog op de volksgezondheid moet de overheid daar niet aan willen bijdragen. Het reguleren van de wietkweek is een verkeerde afslag die ons land meer geld zal kosten in nazorg dan opleveren in BTW.

De nieuwe regering in België liet vandaag weten een einde te maken aan het gedoogbeleid in het land. PerspectieF ziet in dit standpunt een voorbeeld voor de Nederlandse regering. We zien dat het gedogen van softdrugs in Nederland nog dagelijks voor problemen zorgt. Reguleren zal hier geen oplossing voor zijn, dus blijven wij pleiten voor het strafbaar stellen van de particuliere kweek en het verbieden van growshops.

In een scripta schreven wij al eerder over dit onderwerp. Lees hier meer!

« Terug

Reacties op 'PerspectieF reageert op JD: ‘Begin met preken, Stop met kweken!’.'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2014

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari