Jan Terlouw Engel van het Jaar

JanTerlouwJarinvdZandedonderdag 05 januari 2017 22:32

Jan Terlouw is door PerspectieF, de jongerenorganisatie van de ChristenUnie, uitgeroepen tot Engel van het Jaar. Jan Terlouw krijgt deze prijs vanwege zijn speech bij 'De Wereld Draait Door' op 30 november 2016. In de speech pleit de 85-jarige Terlouw voor een verbetering van de ‘vertrouwensdemocratie’, een land waar iedereen zijn touwtje weer uit zijn brievenbus hangt. Daarnaast pleit Terlouw voor een politieke reactie op de klimaatverandering.

PerspectieF-voorzitter Jarin van der Zande: “Nederland zat op het puntje van haar stoel om elk woord van deze geweldige schrijver te horen.” Van der Zande roemt Terlouw voor het precieze inlevingsvermogen van de hedendaagse samenleving. “Een man van 85 die vertelt hoe de samenleving beter kan, klinkt al snel als ‘vroeger was alles beter’. Jan Terlouw vertolkt echter buitengewoon scherp de zwaktes uit de samenleving anno nu en vertelt niet dat alles zoals vroeger moet zijn, maar dat wat vroeger was, een mooi streven kan zijn voor later.”

Volgens de voorzitter van PerspectieF is vertrouwen een sleutelwoord om elkaar beter te leren verstaan. Van der Zande: “In een tijd waar rijk en arm, zwart en wit, allochtoon en autochtoon, hoogopgeleid en laagopgeleid nauwelijks elkaar kunnen verstaan, is vertrouwen een van de belangrijkste vertalers.” Jan Terlouw benoemt het publieke belang van de toekomst, de jeugd. Daardoor zet hij niet alleen de christelijk waarden in de etalage maar ook die van ons jongeren.

De ‘Engel van het Jaar-award’ is een prijs van de ChristenUnie-jongeren voor de politicus die zich het afgelopen jaar heeft ingezet voor christelijke idealen maar zelf geen vertegenwoordiger is van een christelijke partij. In dit geval dus oud-D66 senator en minister Jan Terlouw. Eerder wonnen onder andere Neelie Kroes (VVD), Lilianne Ploumen (PvdA), Fleur Agema (PVV) Job Cohen (PvdA), Hans van Baalen (VVD), Marianne Thieme (Partij voor de Dieren), Jeroen Dijselbloem (PvdA) en Hans Wiegel (VVD) de prijs.

« Terug

Archief > 2017

december

november

oktober

september

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari