Kandidaat in de spotlights: Elsbeth van den Hazel

kandidatenbannerElsbethdinsdag 06 juni 2017 14:41

Maar liefst vier vrouwen zijn dit jaar kandidaat voor het landelijk PerspectieF bestuur 2017/2018. Op 24 juni mag jij als lid van de vereniging onder andere over deze voordracht van de selectiecommissie gaan stemmen. Maar wie zijn deze dames nu eigenlijk? Waar komen ze vandaan, en wat zijn hun plannen voor PerspectieF? De komende dagen stellen we Leonie, Aline, Elsbeth en Christel aan je voor, met vandaag: Elsbeth van den Hazel. Kandidaat bestuurslid lokaal.

Stel jezelf eens voor, wie ben je?

"Ik ben Elsbeth van den Hazel, 23 jaar en woonachtig in Utrecht waar ik op dit moment bij de master Religie en samenleving studeer. Hiervoor heb ik de bachelor Geschiedenis afgerond en volgend jaar ga ik weer terug naar het geschiedenisdepartement omdat ik de master Geschiedenis van politiek en maatschappij ga volgen. Het wordt dus een politiek jaar voor mij. In mijn vrije tijd speel ik graag een potje tennis, lees ik een boek op het balkon of probeer ik in mijn kleine keukentje nieuwe gerechten uit. In de weekenden cross ik af en toe door de bossen met de mountainbike en geef ik zondagschool"

Waarom heb je voor deze functie gekozen?

"Ik heb mij opgegeven voor de functie van bestuurslid lokaal omdat ik mij wil inzetten voor het versterken van de positie van jongeren in de lokale politiek. Het belang van de lokale politiek is mij bekend en het belang van jongeren mag hierin niet onderschat worden. Ik wil mij graag inzetten om de lokale afdelingen van PerspectieF en Smaakmakers te ondersteunen en te motiveren om zo de belangen van de christelijke politiek in de samenleving te blijven behartigen."

Wat is je het afgelopen jaar het meest bij gebleven van PerspectieF?

"Het PerspectieF-moment dat mij het afgelopen jaar het meest is bijgebleven, was het brainstormweekend in oktober met de verschillende projectgroepen. Ik was nog maar kort lid, maar dit weekend zorgde ervoor dat ik echt enthousiast werd voor PerspectieF en dat ik mij graag wilde inzetten voor de projectgroep Vrijheden. De gezelligheid, de gedrevenheid en de ambities die op dat weekend voelbaar waren, bevestigden mijn keuze om lid te worden van PerspectieF en mij actief hiervoor in te zetten."

Wat is jouw ambitie voor PerspectieF in het komende jaar?

"Mijn  grootste ambitie voor het komende jaar is om zoveel mogelijk jongeren te betrekken bij de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen. Dit kan op vele manieren bereikt worden. Zo kunnen jongeren meedenken met het schijven van campagnes en standpunten, kunnen ze op de kieslijsten komen of bidden voor goede uitslagen. Dit zijn slechts enkele voorbeelden waarop jongeren zich kunnen inzetten en ik hoop hierbij te kunnen helpen vanuit mijn bestuursfunctie."

Op 24 juni, op de focusdag van PerspectieF, kan jij stemmen over de voordracht van Elsbeth. Meer info en aanmelden kan hier!

« Terug

Reacties op 'Kandidaat in de spotlights: Elsbeth van den Hazel'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2017

december

november

oktober

september

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari