ChristenUnie-jongeren: regeerakkoord goede eerste stap voor jongeren

Regeerakkoord voorbladdinsdag 10 oktober 2017 19:26

PerspectieF, ChristenUnie-jongeren vindt dat het regeerakkoord, vandaag werd gepresenteerd, een goede eerste stap voor jongeren is. Volgens de jongerenorganisatie worden een groot aantal uitdagingen voor jongeren de aankomende jaren aangepakt. Vooral de vergaande duurzaamheidsambities, de aanpak van eenzaamheid en het oplossen van schulden vindt PerspectieF belangrijke punten.

“Met dit regeerakkoord gaan jongeren de aankomende jaren erop vooruit” benoemt Jarin van der Zande, voorzitter van PerspectieF.Een aantal zaken springen er daar in uit.

 “De duurzaamheidsidealen maken dit tot het groenste kabinet ooit. Voor deze en volgende generaties is dat van cruciaal belang.” In het klimaatmanifest, die alle jongerenorganisaties presenteerden samen met Jan Terlouw, werd al een dringend beroep gedaan op het komende kabinet. “Het is goed om te zien dat daar serieus naar geluisterd is.” Zegt Van der Zande.

 In het regeerakkoord staan ook plannen om eenzaamheid effectief aan te pakken. “Nog steeds groeit het aantal jongeren dat te maken krijgt met burn-outs en eenzaamheid. De toenemende prestatiedruk is hier mede de oorzaak van.” Het kabinet hoopt met een coalitie van gemeenten en maatschappelijke organisaties deze eenzaamheid terug te dringen. PerspectieF wil als een van die maatschappelijke organisaties hier invulling aan geven.

 Naast duurzaamheid en eenzaamheid is de aanpak van schulden voor PerspectieF van belang. “De afgelopen jaren hebben we ons vaak ingezet om schuldenproblematiek tegen te gaan. In dit akkoord zien we dat concrete stappen worden gezet om dit te doen.” Wel ziet de jongerenorganisatie dat studenten zich nog steeds behoorlijk in de schulden moeten steken om te kunnen studeren. “We blijven de aankomende jaren er alles aan doen om de schuldenproblematiek onder studenten aan te kaarten. Daarin moeten betere stappen worden genomen.”

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie-jongeren: regeerakkoord goede eerste stap voor jongeren'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2017

december

november

oktober

september

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari