Interview met kandidaat-bestuurslid Lokaal en Leden Evelijn Zandberg

4.pngwoensdag 15 juni 2022 12:36

“Ik probeer mensen te zien en naar ze te luisteren.”

Redacteur: Gerard Saurwalt

Wegens ziekte van de interviewer heeft het interview via de mail plaatsgevonden, maar dat heeft me niet weerhouden een profiel te destilleren van de kandidaat Lokaal en Leden: Evelijn Zandberg (20 jaar). Ze is liefhebber van christelijke muziek, maar luistert even goed de meezingers tijdens het koken. Het liefste ziet ze de Schepping van God met als grootste aanrader: het zien van bomen in bloesem. Dat maakt haar helemaal vrolijk. Naast haar werk voor Perspectief studeert ze Social Work aan de CHE en zit ze in de Studenten Hogeschoolraad waar ze zich bezighoudt met de toekomst van het onderwijs en het studentenwelzijn. Al met al heeft ze dus een druk bestaan waarbij ze bijna geen avondje vrij heeft, maar mochten die er zijn dan worden ze snel ingevuld met vrienden en samen koken. Haar perfecte combinatie: muziekje aan, lekker eten en goed gezelschap.

Vertel eens wie je bent?

Hoi! Mijn naam is Evelijn. Naast mijn studie loop ik dit moment loop ik stage in de jeugdhulpverlening en ben daarnaast vrijwilliger bij Augeo, een organisatie die zich inzet tegen kindermishandeling. Komend jaar ga ik mijn scriptie schrijven en afstuderen. Daarna hoop ik nog een master in de psychologie of orthopedagogie te volgen. Mijn interesse ligt dan ook bij menselijk gedrag en wat mensen beweegt. Het liefst ben ik onder mensen en kom ik graag met verschillende mensen in contact, omdat ik denk dat we veel van elkaar kunnen leren.

Hoe ben je politiek actief geraakt, je hebt zelfs op de lijst gestaan voor ChristenUnie Ede?

Wat grappig dat je weet dat ik op de lijst heb gestaan! Dat klopt, afgelopen verkiezingen was ik kandidaat in Ede en heb ik meegeholpen met de campagne in Zeist. Toen ik ging studeren was ik net achttien geworden en ik had erg de drive om iets te betekenen voor de wereld. Ik dacht na over hoe ik iets voor mensen kon betekenen en kwam al snel op de politiek. Naar mijn idee is dat de plek om een stem te laten horen voor mensen die geen stem hebben. Toen ik politiek actief werd ben ik ook bij Augeo én met mijn studie begonnen. Mijn studie heeft mij geleerd om het contact met mensen aan te gaan, naar mensen te luisteren en ze serieus te nemen. Dat probeer ik in de politiek ook te doen: mensen zien en naar hen luisteren. 

Je ambieert de functie Lokaal en Leden. Waarom specifiek deze functie? Hoe wil je je inzetten voor de leden?

Lokaal en leden is een sociale rol waarbij ik veel met de achterban in contact sta. Dat vind ik mooi, omdat PerspectieF een diverse en gemotiveerde groep jongeren is. Het lijkt me goed aandacht te hebben voor de leefwereld van de leden en zeker na corona (weer) eens samen te komen. Hierom zou ik ruimte willen bieden voor borrels en avonden waarbij de leden elkaar kunnen leren kennen. Ook wil ik iets doen aan de zorgen en prestatiedruk onder jongeren, wat echt een probleem is. Op welke manier ik dat kan doen weet ik nog niet precies, maar hierover ben ik druk aan het brainstormen. Mocht iemand hier ideeën voor hebben hoor ik het graag.😊 Daarbij wil ik ervoor zorgen dat jongeren die actief willen zijn bij PerspectieF hier de mogelijkheid voor hebben, door op meer plekken in het land lokale afdelingen te hebben en deze meer onder de aandacht te brengen. Ook ben ik benieuwd hoe en wat leden bij willen dragen aan PerspectieF, ieder op hun eigen manier. Uiteindelijk hoop ik een groep leden te hebben die elkaar kent en waarbij iedereen iets unieks bijdraagt. 

Wat is je favoriete plek in Nederland en waarom? 

In Nederland heb ik twee favoriete plekken. Eén daarvan is mijn Hogeschool, waar ik het heel fijn vind om te zijn. Ik ken er veel mensen en de sfeer is er erg fijn, iedereen mag er zijn zoals die is en er is altijd iemand om mee te praten. Ook wanneer ik geen college heb kom ik er graag om te studeren of mensen lastig te vallen voor koffie die er aan het studeren zijn 😉. Behalve op de CHE ben ik ook graag in de kerk. Dat klinkt misschien wat cliché, maar het is voor mij heel rustgevend. Sowieso vind ik het gaaf samen met anderen te zingen en God eer te geven. Het koffiedrinken na de dienst is meestal ook gewoon gezellig. Op de een of andere manier kom ik altijd opgeladen en met nieuwe energie uit de kerk. 

« Terug

Reacties op 'Interview met kandidaat-bestuurslid Lokaal en Leden Evelijn Zandberg'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2022

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari