PerspectieF en ChristenUnie binden gezamenlijk de strijd aan tegen gehoorschade bij discotheekbezoek

Silent_disco_kleinwoensdag 27 januari 2010 19:33

De Tweede Kamer heeft vandaag een motie van de ChristenUnie aangenomen die het kabinet, de horecabranche, discotheken en concertorganisatoren oproept concrete maatregelen te nemen om gehoorschade bij jongeren tegen te gaan. Dat kan door het beschikbaar stellen van zogenaamde ‘oorbehoedsmiddelen’.

Verder zouden concertorganisaties informatie moeten geven over de geluidssterkte van de gedraaide muziek.

Gehoorschade bij jongeren als gevolg van het onbeschermd luisteren naar harde muziek, komt inmiddels bij 15 procent van de Nederlandse jongeren voor. Tweede Kamerlid Joël Voordewind: ,,De groep die blijvende gehoorschade lijdt, neemt jaarlijks toe met 25.000. Zolang de uitgaansgelegenheden niet bereid zijn om de geluidsterkte zelf te verminderen, moeten ze in ieder geval hun bezoekers erop wijzen welke gehoorschade ze kunnen oplopen boven een bepaalde geluidsgrens. En ze moeten hen oordopjes aanbieden. Bekende deejays hebben al besloten om zelf beschermende oordoppen te gebruiken.''

PerspectieF heeft in de afgelopen tijd studie gedaan naar gehoorschade onder jongeren en een Scripta geschreven. Donderdag biedt PerspectieF André Rouvoet het eerste setje ‘oorbehoedsmiddelen’ aan tijdens een Silent Disco in club Monza in Utrecht. Ook zal dan de scripta en het manifest aan Minister Rouvoet worden overhandigd. Mede dankzij dit onderzoek is de motie van de ChristenUnie tot stand gekomen. Tweede Kamerlid Ed Anker is op de Silent Discoparty verantwoordelijk voor het draaien van de muziek.

« Terug

Reacties op 'PerspectieF en ChristenUnie binden gezamenlijk de strijd aan tegen gehoorschade bij discotheekbezoek'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2010

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari