ChristenUnie-jongeren-voorzitter IJmert Muilwijk (25) tiende op lijst

zeteldinsdag 30 maart 2010 18:16

De vijfentwintig jarige IJmert Muilwijk, de voorzitter van PerspectieF, ChristenUnie-jongeren, staat op de tiende plaats van de ChristenUnie-kandidatenlijst. Hiermee is hij de jongste nieuwkomer bij de ChristenUnie.

Muilwijk heeft als voorzitter van PerspectieF de belangen van jongeren in de politieke vertegenwoordigd. Vanaf 9 juni hoopt hij dit vanuit de Tweede Kamer te gaan doen. “Tijdens mijn voorzitterschap van PerspectieF heb ik gezien dat het  belangrijk is dat in de politiek van vandaag de generatie van morgen gehoord wordt”. Tijdens zijn voorzitterschap waren duurzaamheid, sociaal isolement en godsdienstvrijheid belangrijke thema’s voor Muilwijk. “Ik hoop als Kamerlid mijn handen uit de mouwen te steken om problemen in de maatschappij op de agenda te zetten en er frisse oplossingen voor te zoeken”


De selectiecommissie van de ChristenUnie schreef over IJmert Muilwijk:
 “IJmert Muilwijk heeft ondanks zijn jeugdige leeftijd laten zien wat hij op politiek en maatschappelijk terrein in huis heeft. Hij heeft zich in menig debat laten zien als een originele denker en een vaardige spreker die niet om argumenten verlegen zit. IJmert is afgestudeerd milieubestuurskundige, maar heeft een generalistische blik op de economische, sociale en medisch-ethische kant van de wereld. Zijn jonge leeftijd weet hij met de nodige levenswijsheid en bestuurlijk inzicht te compenseren. IJmert is fractiemedewerker voor de ChristenUnie in Utrecht, lid van het Iran Comité en is betrokken bij ontwikkelingsorganisaties Whitebird International en ICCO.

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie-jongeren-voorzitter IJmert Muilwijk (25) tiende op lijst'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2010

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari