Kandidaat Bestuurslid Politiek Buitenland stelt zich voor

niels_vierkantdinsdag 26 oktober 2010 10:11

Op 26 november is de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering van PerspectieF. Op deze ledenvergadering zullen een aantal nieuwe bestuursleden worden gekozen. Het bestuur zal op deze ALV Niels Rijke voordragen als bestuurslid politiek buitenland. Hieronder stelt hij zichzelf alvast voor.

Mijn naam is Niels Rijke, ik ben 21 jaar en woon in Amersfoort. Vanuit Amersfoort reis ik doordeweeks naar Utrecht waar ik rechten studeer aan de Universiteit. Op dit moment ben ik bezig met een verkorte bachelor na het afronden van een studie in ‘social sciences’ aan de Roosevelt Academy te Middelburg. Daarna wil ik me specialiseren in het internationaal publiekrecht. Binnen die disciplines zijn mensenrechten en het internationaal strafrecht mijn passies.

Ik ben al enige jaren actief lid van PerspectieF. Op dit moment ben ik samen met Gijsbert van Wijngaarden en Marijn Gunnink nog bezig om de laatste hand te leggen aan het Kernprogramma (uitgangspunten van PerspectieF) dat we willen voorleggen aan de ALV. Daarvoor ben ik assistent van de voorzitter geweest (eerst Rogier, daarna IJmert). In deze functie heb ik samen met de voorzitter ook het Politiek Beraad (wat nu ‘Politieke Fractie+’ heet) opgezet. Een geslaagd experiment waarbij een aantal actieve leden van PerspectieF samenkomen om met de benen op tafel te brainstormen over de koers van de vereniging en over onderwerpen die we op de politieke agenda kunnen zetten. De actie om aandacht te vragen voor eenzame mensen en de CU congresresolutie met het verzoek om een Irak-onderzoek komen hier bijvoorbeeld vandaan. Voor deze manier van politiek bedrijven wil ik me blijven inzetten.

 

Vanuit mijn functie als Politiek Buitenland bestuurslid zal ik in het bijzonder focussen op fundamentele rechten van mensen. PerspectieF heeft de afgelopen jaren terecht aandacht gevraagd voor het schenden van deze rechten in Wit-Rusland en Iran. Als je andere landen wilt blijven aanspreken dan zal Nederland ook zelf voor deze rechten moeten blijven staan. Of het nu gaat om het recht op een waardig bestaan (ontwikkelingssamenwerking), het recht op asiel, het recht op een gezonde leefomgeving (milieubeleid) of andere rechten. Met de komst van het nationaal georiënteerde kabinet-Rutte/Verhagen is er genoeg kans om met een grenzeloos perspectief een christelijk en sociaal geluid te laten horen!

« Terug

Reacties op 'Kandidaat Bestuurslid Politiek Buitenland stelt zich voor'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2010

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari