Kandidaatsbestuurslid secretaris: Justin den Harder

Bestuurskandidaten (2).pngdonderdag 04 juni 2020 11:07

Justin den Harder (20) komt uit Flevoland. Hij is docent en student Engels. Justin wil al van jongs af aan leraar worden, en is, met een kleine omweg langs de pabo, uiteindelijk bij het middelbaar onderwijs beland. Hij geeft daar sinds dit jaar met het grootste plezier les aan de onderbouw havo en vwo. Hij is sinds zijn eigen middelbare schooltijd geïnteresseerd in de politiek, waarbij de ChristenUnie al snel een logische keuze bleek. Hij is bij de ChristenUnie in Dronten begonnen als fractieassistent en later burgerraadslid geworden. Justin onderschrijft het christelijk-sociaal gedachtengoed en wilt dat ook graag uitdragen. Justin houdt van lezen, tijd doorbrengen met vrienden en pianospelen. Dat laatste doet hij ook graag in de kerk en dat is een belangrijk onderdeel van zijn geloofsleven. Hij houdt van een uitdaging, en hoopt die ook te vinden in de functie van algemeen secretaris van PerspectieF.

1) Als ik geen lid was bij PerspectieF, dan was ik lid geweest bij...
Ik zou geen lid kunnen worden van een andere jongerenpartij, maar zou wel een andere partij kunnen vinden om op te stemmen. De PvdA vind ik een goed verhaal hebben op sociale rechtvaardigheid, maar verlangt in mijn ogen te veel van de staat. Het CDA vind ik sterk rondom het maatschappelijk middenveld en de Christendemocratische normen, maar zij doen in mijn ogen te weinig voor onze schepping. Op het gebied van Europa zou ik eerder voor de VVD kiezen, ik vind dat zij een nuchter Europabeleid hebben. Bij hen heb ik echter moeite met het liberalisme en het individualisme, dat vind ik persoonlijk een gevaar voor onze maatschappij. Ik zou het dus op punten best eens kunnen worden met partijen richting een verkiezing, maar ik zou geen lid kunnen worden van een andere jongerenpartij of politieke partij.

2) Wie is jouw politiek voorbeeld?
Ik heb hier heel lang over nagedacht, en uiteindelijk staat John McCain op plek 1. Hij is een Republikeinse senator in Amerika. Ik vind hem heel integer, heel echt. Hij weet waar hij voor staat, en dat draagt hij ook uit. Hij is niet iemand van het politieke spel. Er zijn veel fragmenten waarin je hem ziet pleiten voor samenwerking en verbinding, waar dat in Amerika niet altijd de standaard is. Daarin stelt hij het landsbelang op één, en niet het belang van de partij. Hij stemde bijvoorbeeld als een van de weinigen van zijn partij tegen het terugtrekken van Obama-care.

Het mooiste moment dat ik van hem ken stamt uit 2008, tijdens zijn verkiezingsrace tegen Barack Obama. Tijdens een bijeenkomst worden hem twee vragen gesteld over Obama, waarin de aanwezigen zeggen bang te zijn voor een Obama presidentschap. Beide keren kapt hij de vraag snel af, en legt hij uit dat Obama een goede man is, een familieman met normen en waarden. En ook iemand waarvan je niet bang hoeft te zijn dat hij president wordt. Daardoor wordt hij uitgejoeld door zijn eigen publiek. Ik vind het een bijzonder moment dat je helaas weinig ziet in de Amerikaanse politiek.

3) Wat is de voornaamste reden dat je voor het bestuur van PerspectieF hebt gesolliciteerd?
Ik wil heel graag het Christelijk-sociale gedachtegoed waar ik voor sta uitdragen, en mijn enthousiasme daarover delen met anderen. Op lokaal niveau ben ik daar al mee bezig, als burgerraadslid voor de ChristenUnie in Dronten. Toen kwam de vacature voor bestuurslid bij PerspectieF vrij, waarvan ik meteen dacht dat ik het leuk zou vinden en van meerwaarde kan zijn. Ik denk dat dit de plek is waar ik op dit moment het beste pas, en waar ik het meeste impact kan hebben. En waarin kan jij dan je bijdrage leveren? Als secretaris ondersteun ik het bestuur waar mogelijk, daar zou ik erg goed in zijn. Ik kan het soort werk van een secretaris goed en disciplinair doen. Bij een ander bestuur ben ik ook secretaris, en daar merk ik dat Andere bestuursleden heel blij zijn met een notulist, omdat dat gezien wordt als een vervelend werkje. Maar zelf beleef ik plezier aan secretariële taken, omdat je dan concreet bezig bent met het bijhouden van de vooruitgang binnen de organisatie. Als je een nieuwsbrief opstelt of een jaarverslag schrijft ben je bezig met het vastleggen van de vooruitgang in de organisatie, hier wil ik de rest van het bestuur dan ook scherp in houden. Zijn we nog wel bezig met de afgesproken koers, of blijft de vooruitgang achter?

4) Wat wordt je belangrijkste beleidspunt?
Ik vind dat onze ledenbetrokkenheid wel iets hoger zou kunnen. Als je kijkt naar de opkomst voor ALV’s maar ook hoe moeilijk het is om leden bij een projectgroep betrokken te krijgen, dan denk ik dat dat beter kan. Soms zie ik iemand bij een training of ALV, en dan een lange tijd weer niet. Ik denk dat het bestuur proactief mag zijn in het nauwer betrekken van leden bij het werk dat gedaan wordt.

Redacteur Perspex: Jochem Duinhof

« Terug

Reacties op 'Kandidaatsbestuurslid secretaris: Justin den Harder'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2020

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari