Innovatieve woonvormen

Vanaf oktober gaan er weer drie projectgroepen aan de slag, die allen verbonden zijn met een speerpunt. Eén projectgroep zal zich focussen op het onderwerp ‘innovatieve woonvormen. Hoofddoel van de projectgroep is om op korte termijn aandacht te genereren voor dit specifieke onderwerp, en om een grote actie uit de grond te stampen.

Er zijn allerlei soorten innovatieve woonvormen, denk aan Tiny houses, containerwoningen en groendaken. Dat in een tijd waarin de huidige woningmarkt met grote problemen kampt. Woningtekorten, PFAS, CO2 en fijnstof maken die lijst nog niet vol. Daarbovenop komt nog de legitieme vraag naar de toekomstbestendigheid van ons huidige woningbeleid.

De projectgroep Innovatieve Woonvormen zal dan ook op zoek gaan naar de toekomst van het woningbeleid en de woningmarkt. Daarnaast zal er gekeken worden voor welke woonvormen het maatschappelijk draagvlak gecreëerd kan worden om in grote getale te gaan bouwen. Tot slot ligt er het vraagstuk van de bestaande woningen: moeten we die allemaal verduurzamen, en zo ja hoe?

Jij kan een belangrijke rol vertolken in het werk van de projectgroep. Met de projectgroep gaan we op zoek naar concrete oplossingen. Wil jij meewerken aan acties rond dit thema, zoals het afleggen van werkbezoeken en het opstellen van moties, en daarmee zowel landelijk als lokaal impact maken? Dan is deze projectgroep de plek waar je moet zijn.

Wat vragen we van jou?
o Affiniteit met het onderwerp
o Interesse in politiek
o Een creatieve mindset
o Een initiatiefrijke houding
o De motivatie om op korte termijn een actie op touw te zetten
o Tijdsbesteding: 1 à 3 uur in de week
o Beschikbaarheid voor een half jaar

Wat bieden wij aan jou?
o Een groot (politiek) netwerk
o De kans om impact te maken op de politiek
o Inhoudelijke en praktische training en ervaring
o Reiskostenvergoeding

Wil je graag onderdeel zijn van deze projectgroep? Of wil je deze projectgroep graag leiden? Stuur je motivatie en CV naar Tim Kuijsten, bestuurslid Politiek, via politiek@perspectief.nu