Meld je aan! Leeskring christelijk-politiek gedachtegoed

Leeskring PPF, CDJA
Door Bestuur van PerspectieF op 11 september 2023 om 13:55

Meld je aan! Leeskring christelijk-politiek gedachtegoed

(Perspectief & CDJA)

Terwijl we decennialang leefden in een land dat grote verhalen en ideeën over de samenleving zag als beperking van de vrijheid van het individu en een platslaan van de diversiteit, kunnen we nu stellen dat de waardering voor het hebben van een visie en het nastreven van idealen helemaal terug is. Dat wordt bijvoorbeeld zichtbaar als we optellen hoe vaak Ruttes uitspraken over de olifant en de oogarts hem werden nagedragen. In de afgelopen jaren werd duidelijk dat pragmatisme je wereld steeds maar weer verkleint en dat dan onvermijdelijk crisis na crisis die wereld binnen komt vallen. Politiek handelen is dan slechts nog het fixen van problemen.

In september starten we met een leeskring waar we ons ten doel stellen onze wereld juist te vergroten. Doe met ons mee en maak kennis met Groen van Prinsterer, Tocqueville en andere denkers die ons voeden in het christelijk-politiek gedachtegoed. Omdat we geloven dat verdieping in dit gedachtegoed ons helpt om na te denken over het heden van deze samenleving, en over de toekomst.
 
In seizoen 2023/2024 behandelen we in ieder geval de onderwerpen liberalisme, klimaat en het denken over toekomst, onze staatsvorm en hoe je een christelijke politiek voert. We zijn een leeskring die in vaste vorm bestaat voor een jaar lang en komen bijeen op iedere derde dinsdag van de maand. We zijn ervan overtuigd dat de meerwaarde van onze leeskring onder andere daarin zit dat we een jaar lang met dezelfde mensen optrekken terwijl we ons verdiepen in de achtergrond van politiek. Daarom verwachten we je aanwezigheid op alle negen avonden van het komende seizoen. Onze avonden beginnen we om 18.30 met een maaltijd, we vervolgen om 19.30 met het inhoudelijke gedeelte en ronden vanaf 21.30 af met een borrel. Vooraf bereid je je voor aan de hand van de literatuur van de avond, op de avond zelf verdiepen we ons daar verder in met een expert op het onderwerp en is er ruimte voor discussie.
 
Maak jij het komende seizoen onderdeel uit van de leeskring christelijk-politiek gedachtegoed? Van harte welkom! We zien graag een korte motivatie tegemoet in deze Google-Forms.
 
Femmie Bisschop (doet een extra uitnodiging aan de vrouwen!)
Atay Güner
Job Siegmann

https://forms.gle/FoQk2Tmt54GAK15aA