Onze werkgroepen

Werkgroep Asiel en Migratie

Banner NMBS

De werkgroep ‘Asiel en Migratie’ houdt zich bezig met - schrik niet - binnenlandse en buitenlandse migratiezaken. Van de Europese verkiezingen tot aan de spreidingswet, alles komt voorbij. Daarin zien we onze politieke taak heel breed. We voeren actie door posters te plakken voor de spreidingswet, we kamperen in Ter Apel als protest tegen buiten slapen, maar we schrijven ook opinies en nemen een podcast op over migratie als thema in de verkiezingen. Bovendien hebben we een diverse groep leden, die op allerlei terreinen in de migratieketen werken. Zo kunnen we ons ook verder verdiepen in de huisvesting en integratie van asielzoekers in Nederlandse gemeenten, de situatie in vluchtelingenkampen door heel Europa en het nieuwe asielpact dat in de EU wordt behandeld. De werkgroep ‘Asiel en Migratie’ wil je dus niet missen, je bent van harte welkom om mee te doen. Overigens geldt voor Nederland niet vol=vol, maar voor de werkgroep wel.

Werkgroep Bestaanszekerheid

Wij zijn de werkgroep Bestaanszekerheid. Dit betekent dat we ons inzetten voor alle thema's die daar invloed op hebben, zoals armoede, bereikbaarheid, inkomen, dakloosheid en wonen, juist omdat al die thema's invloed op elkaar hebben. Wij willen dat iedereen, onafhankelijk van leeftijd, geslacht of waar je vandaan komt, de zekerheid heeft op eten, een dak boven het hoofd en veiligheid. We organiseren hier verdiepende avonden over, schrijven artikelen en voeren actie om aandacht te vragen voor de problemen die we zien.

Werkgroep Duurzaamheid

Hier wordt ook nog aan gewerkt

(Als je dit nou leest en denkt, joh, ik vindt dit wel heel summier. Hoezo staat hier niets over duurzaamheid??? Word dan lid van de werkgroep duurzaamheid. Veel leuker dan andere dingen zoals bijvoorbeeld, totaal willekeurig, de Jona-jaaropleiding.)

Werkgroep Democratie en Bestuur

Bij de werkgroep Democratie & Bestuur houden we ons bezig met alle zaken die spelen rondom onze Democratie. In een tijd waarin rechtsextremisme oprukt voelen we ons geroepen om onze rechtsstaat en democratie te beschermen. We organiseren bijvoorbeeld avonden en we schrijven opiniestukken waarbij we realistische en draagbare oplossingen naar voren schuiven omtrent de versterking van de rechtstaat en grote maatschappelijke kwesties. We hebben al eerder gekeken naar de vergroting de Tweede Kamer, de verbetering van sociale veiligheid bij Kamerleden en de voorbeeldfunctie bij politici. We zoeken altijd naar nieuwe enthousiaste leden met nieuwe ideeën. Wil jij hier aan bijdragen? Schroom dan niet en meld je aan!

Werkgroep Economie en Innovatie

idem

Werkgroep Jeugd en Welzijn

Idem