Berichten geschreven door Bestuur van PerspectieF

 1. Word nu lid (1).png
  Door Bestuur van PerspectieF op 25 maart 2024 om 15:26

  Reactie PerspectieF op Artikel Groene Amsterdammer

  De Groene Amsterdammer heeft vandaag een artikel gepubliceerd over de ChristenUnie in relatie tot de European Christian Political Movement (ECPM). In het artikel wordt door de Groene gesproken over "samenwerking met hate groups, Poetinisten en Ku Klux Klan-geaffilieerden" door banden te onderhouden met de lobbygroep 'Agenda Europe'. Veel van de activiteiten met betrekking tot 'Agenda Europe', zoals beschreven in het artikel, werden meer dan 10 jaar geleden op persoonlijke titel uitgevoerd door een medewerker van de ECPM. Deze acties zijn niet namens ons uitgevoerd en ze zijn ook niet gebaseerd op de politieke standpunten van PerspectieF. Net als de ChristenUnie neemt PerspectieF hier afstand van.

  Lees meer over "Reactie PerspectieF op Artikel Groene Amsterdammer"
 2. Stilstaan bij de mentale gezondheid van jongeren & publiekscampagne voor de jeugd-ggz (944 x 390 px)
  Bestuursfoto Evelijn Zandberg.jpeg
  Door Bestuur van PerspectieF, Evelijn Zandberg op 12 februari 2024 om 12:00

  Code rood voor de Jeugd-GGZ

  Elke professional werkend in de zorg kent wel het signalering- en veiligheidsplan. Wanneer de jeugdige in ‘code rood’ komt is er sprake van een crisis en is direct ingrijpen vereist. Op dit moment is de jeugd-ggz ook code rood. Dat vinden wij: de samenwerkende politieke jongerenorganisaties en mede ondertekenaars van deze brief. Als de toegang tot jeugd-ggz niet op orde is, ontstaan er  levensbedreigende situaties. Letterlijk, zelfdoding is de grootste doodsoorzaak onder jongeren. De huidige staat van de jeugd-ggz is te vergelijken met een jongere in nood; waar in eerdere stadia de crisis nog enigszins kon worden afgewend met afleiding, is de gemoedstoestand van de jeugd-ggz nu zo verslechterd dat ze direct gezien moeten worden door professionals. Er is hulp nodig; het is crisis.

  Lees meer over "Code rood voor de Jeugd-GGZ"
 3. BV 2
  Door Bestuur van PerspectieF op 8 december 2023 om 18:57

  Bestuursvacatures

  Onderdeel zijn van het bestuur van PerspectieF is een onwijs toffe, uitdagende en leerzame ervaring. De positie biedt je volop kansen om te leren, te organiseren, je professionele netwerk uit te breiden en jezelf politiek en maatschappelijk te ontwikkelen.

  Lijkt het je tof om ons team te komen versterken? Stuur dan je motivatiebrief en curriculum vitae per email naar selectie@perspectief.nu t.a.v. Jan Werkman.

  Lees meer over "Bestuursvacatures"
 4. Afscheid NP
  Bestuursfoto Nathánaël Post.jpeg
  Door Bestuur van PerspectieF, Nathánaël Post op 8 december 2023 om 13:58

  Vertrek Nathánaël Post

  Beste leden van PerspectieF,

  Mijn betrokkenheid bij de ChristenUnie en PerspectieF is ontstaan vanuit de drive om op te komen voor mensen in armoede, zoals ik ze te veel aantref in mijn thuisstad Rotterdam. Ik zag en zie dat de ChristenUnie probeert een stem te geven aan juist die mensen. Ik geloof in het verhaal dat de partij vertelt en ik denk dat wij de beste antwoorden bieden om de problemen van kwetsbare mensen aan te pakken. Het was mijn missie om daarmee aan de slag te gaan bij PerspectieF en door die missie de leden dichter bij elkaar brengen.

  Lees meer over "Vertrek Nathánaël Post"
 5. Statement verkiezingen
  Door Bestuur van PerspectieF op 28 november 2023 om 20:40

  Christelijk sociaal voorwaarts

  Op 23 november werden we wakker in een ander Nederland. Veel kiezers hebben een radicale uitstap gemaakt naar de PVV. De ChristenUnie verloor met twee zetels, terwijl de PVV er twintig won. Het is een uitkomst waarmee we moeite hebben, en deze vraagt om bezinning. In dit statement zetten we onze gedachten uiteen.

  Lees meer over "Christelijk sociaal voorwaarts"
 6. Nedersaksenlijn
  Door Bestuur van PerspectieF op 27 oktober 2023 om 18:38

  Wandel- en Fietstocht over de Nedersaksenlijn

  Een geweldige gelegenheid om samen te komen en van de natuur te genieten, is onze gezamenlijke wandel- en fietstocht over de aankomende Nedersaksenlijn. PerspectieF organiseert dit evenement samen met de lokale ChristenUnies.Op het laaste deel van de tocht zal tweede kamerlid Stieneke van der Graaf aansluiten.
  Lees meer over "Wandel- en Fietstocht over de Nedersaksenlijn"
 7. Israel
  Door Bestuur van PerspectieF op 10 oktober 2023 om 17:48

  Statement: Israël & Gaza

  De terroristische organisatie Hamas is een verschrikkelijk bloedige oorlog begonnen in Israël. De meest weerzinwekkende beelden worden ons op het netvlies gedrukt. Hamasstrijders die paraderen met de lichamen van vrouwen, Israëlische burgers die zomaar uit hun auto’s worden geplukt, weerloze mensen die geëxecuteerd worden en Israëlische burgers en militairen die gekidnapt worden.

  Lees meer over "Statement: Israël & Gaza"
 8. Leeskring PPF, CDJA
  Door Bestuur van PerspectieF op 11 september 2023 om 13:55

  Meld je aan! Leeskring christelijk-politiek gedachtegoed

  Terwijl we decennialang leefden in een land dat grote verhalen en ideeën over de samenleving zag als beperking van de vrijheid van het individu en een platslaan van de diversiteit, kunnen we nu stellen dat de waardering voor het hebben van een visie en het nastreven van idealen helemaal terug is. Dat wordt bijvoorbeeld zichtbaar als we optellen hoe vaak Ruttes uitspraken over de olifant en de oogarts hem werden nagedragen. In de afgelopen jaren werd duidelijk dat pragmatisme je wereld steeds maar weer verkleint en dat dan onvermijdelijk crisis na crisis die wereld binnen komt vallen. Politiek handelen is dan slechts nog het fixen van problemen.

  Lees meer over "Meld je aan! Leeskring christelijk-politiek gedachtegoed"
 9. Statement duurzaam reizen
  Door Bestuur van PerspectieF, Willem Holdijk op 11 september 2023 om 13:13

  Statement Duurzaam Internationaal Reizen

  PerspectieF reist vanaf vandaag alleen met de trein voor internationale politieke reizen. We kiezen nadrukkelijk voor deze optie om onze politieke waarden verder uit te dragen. Om ons heen zien en horen we elke dag over de gevolgen van klimaatverandering, veroorzaakt door onze manier van leven. De politiek geeft op het gebied van reizen vaak niet het goede voorbeeld. 

  Lees meer over "Statement Duurzaam Internationaal Reizen"
 10. PPF groot
  Door Bestuur van PerspectieF op 16 juni 2023 om 17:24

  Reactie coalitieakkoord Flevoland: Wij blijven tegen.

  Verantwoordelijkheid nemen betekent soms ook de durf hebben om ‘nee’ te zeggen. PerspectieF vindt een politieke verbintenis met de PVV niet passen bij waar de ChristenUnie voor staat. Ook gezien de grote ophef binnen de ChristenUnie over de coalitie met de PVV, moeten we als partij ernstig overwegen of deze samenwerking wel de juiste keuze is.

  Dat staat los van de inhoud van het gepresenteerde coalitieakkoord. Het coalitieakkoord kent mooie en minder mooie woorden, maar de kern van het vraagstuk is onveranderd. De PVV is een partij die beschadigt wat in Nederland is opgebouwd. De PVV respecteert de godsdienstvrijheid niet maar breekt deze af, moedigt discriminatie aan en vergroot de verdeeldheid in ons land. 

  Lees meer over "Reactie coalitieakkoord Flevoland: Wij blijven tegen."