Niet alle GPV-jongeren voor openheid

woensdag 07 mei 1997 20:09

De GPJC, de jongerenorganisatie van het GPV, wil zich openstellen voor niet-vrijgemaakte jongeren. Maar een bestuursvoorstel in die richting zal op de jaarvergadering van 31 mei niet zonder slag of stoot worden aangenomen. "Het is toch voor veel leden nog een moeilijk punt', zegt medewerker R. Griffioen.

In een notitie constateert het GPJC-bestuur dat in diverse plaatsen vergaande samenwerking is tussen vrijgemaakt-gereformeerde kerken, christelijke gereformeerde kerken en Nederlands gereformeerde kerken. Daarom vindt het bestuur dat dan ook jongeren uit die kerken lid moeten kunnen worden.

Als het eenmaal aanvaard is, zullen niet-vrijgemaakte jongeren prima binnen de partij kunnen functioneren, verwacht Griffioen. "Ik denk dat wanneer het voorstel is aangenomen, er verder geen strubbelingen zijn en er goed wordt samengewerkt.' Er zijn tot nu toe al "enkele verzoeken' voor een lidmaatschap van andersgelovigen bij de GPJC binnengekomen. Het GPV zelf laat al sedert vier jaar niet-vrijgemaakte leden toe, mits orthodox.

Bron: Trouw, 7 mei 1997

« Terug

Reacties op 'Niet alle GPV-jongeren voor openheid'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.