Gert-Jan Segers spreekt over Toekomst voor jongeren.

CU Collegetour Barendrechtvrijdag 07 februari 2020 15:04

In een goed gevulde aula van het Dalton Lyceum was afgelopen vrijdagavond 7 februari de Collegetour van de ChristenUnie met Gert-Jan Segers. De partijleider van de ChristenUnie was uitgenodigd om in gesprek te gaan over het onderwerp: Toekomst voor jongeren. Hij is één van de initiatiefnemers van het jongerenmanifest Coalitie-Y. De inzet daarvan is een samenleving waarin we elkaar rust en ruimte gunnen en waarin jongeren zich kunnen ontwikkelen en hun verantwoordelijkheid nemen.

Om deze reden wilde ik (Erik van Dijk PerspectieF'er) Gert-Jan Segers naar Barendrecht halen. In deze gemeente is het ondoenlijk om een betaalbare huis te kopen of huren. Bovendien hoor ik veel jongeren in mijn omgeving zeggen dat zij veel studieschuld hebben en dat er tegenwoordig veel van jongeren wordt gevraagd.

In een korte toespraak gaf Gert-Jan aan dat zijn dochter hem ertoe heeft gebracht om in actie te komen voor de belangen van jongeren: “De jeugd van Generatie Y is de eerste generatie na de tweede wereldoorlog, die het in veel opzichten minder heeft dan hun ouders. Deze jongeren ervaren in veel gevallen een hoge prestatiedruk in hun opleiding, worden mede door het leenstelsel al in het begin van hun leven met een flinke schuld opgezadeld en kunnen ook nog eens moeilijk een betaalbare woning vinden”. Gert-Jan vindt dat de politiek zich meer moet inspannen voor de belangen van de jongeren. Om een breed draagvlak voor de belangen van jongeren te creëren, heeft hij samen met programmamaker Tim Hofman en diverse jongerenorganisaties een manifest opgesteld met tien punten, die hij in een komende kabinetsformatie geregeld wil zien.

Na zijn speech werd Gert-Jan Segers geïnterviewd door Matthijn Buwalda, zanger en liedschrijver, die gedurende de avond ook enkele nummers speelde. Matthijn ging samen met Gert-Jan in gesprek met de aanwezigen in de zaal. Er kwamen vragen uit de zaal over onder andere het leenstelsel, de situatie van jongeren in ons omliggende landen en mogelijkheden om meer betaalbare woningen te bouwen. Ook waren er een aantal jongeren in de zaal die vertelde over hun eigen persoonlijke situatie. Gert-Jan gaf aan zich in de politiek sterk te willen maken voor de jongeren. Wel gaf hij aan dat sommige problemen niet van de een op de andere dag zullen zijn opgelost. Matthijn Buwalda gaf aan het eind van de avond aan dat we vanuit christelijk oogpunt niet alles kunnen en mogen verwachten van de politiek. Als christen heb je ook een eigen verantwoordelijkheid. Bijvoorbeeld om oog te hebben en klaar te staan voor mensen die het moeilijk of minder hebben.

De organisatie van de avond, die in handen was van leden van de ChristenUnie Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk, kijkt tevreden terug op de avond. Erik van Dijk: “Het spreekt mij erg aan dat Gert-Jan Segers de belangen van jongeren op de politieke agenda zet. Het was mooi om met hem daarover het gesprek aan te gaan. De muzikale omlijsting van Matthijn Buwalda zorgde voor een leuke en ontspannen sfeer. Wat mij betreft is dit nog maar het begin! Ik wil alle vrijwilligers en sponsoren bedanken die deze avond mogelijk hebben gemaakt. Het was tevens erg leuk dat PerspectieF ook aanwezig was, nu het juist ging over de toekomst voor jongeren.”

« Terug

Reacties op 'Gert-Jan Segers spreekt over Toekomst voor jongeren.'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2020

december

november

oktober

september

augustus

juli

mei

april

maart

februari

januari