Myrthe Hilkens gehuldigd als Engel

Myrthe-Hilkens-Engel-van-het-jaar-2013vrijdag 10 januari 2014 12:15

Afgelopen maandag is Myrthe Hilkens op de Nieuwjaarsborrel door PerspectieF uitgeroepen tot Engel van het Jaar 2013. Het voormalig Tweede Kamerlid van de Partij van de Arbeid krijgt deze onderscheiding vanwege haar inzet om mensenhandel in de prostitutie tegen te gaan.

Haar inzet is volgens PerspectieF te typeren als ‘moedig’ en met een ‘open blik’. De Engel van het jaar-award is een prijs van de ChristenUnie - jongeren voor de politicus die zich het afgelopen jaar heeft ingezet voor christelijke idealen maar  zelf geen vertegenwoordiger is van een christelijke partij. Eerdere winnaars van de prijs zijn onder andere Sharon Gesthuizen (SP), Jeroen Dijselbloem (PvdA) en Hans Wiegel (VVD) Fleur Agema (PVV).

Volgens Maarten van Ooijen (voorzitter van PerspectieF) is Myrthe Hilkens een zeer terechte winnares van de prijs: “Het bestuur kon dit jaar eigenlijk maar één echte winnaar van de prijs aanwijzen, en dat is Myrthe Hilkens. De strijd tegen mensenhandel in de prostitutie, is bij Myrthe Hilkens een strijd vóór vrouwenrechten. Daarbij durfde ze dit jaar met een open geest naar alle mogelijkheden te kijken, hoeveel tegenwind die haar ook opleveren. Dat getuigt van moed. Dit jaar heeft ze er ook voor gekozen deze idealen niet meer binnen, maar buiten het Tweede Kamergebouw voort te zetten. Dat houdt niet tegen dat PerspectieF haar dit jaar enorm heeft gewaardeerd als krachtig voorvechter.”

 Traditiegetrouw is de prijs worden overhandigd op de Nieuwjaarsborrel van PerspectieF.

« Terug

Reacties op 'Myrthe Hilkens gehuldigd als Engel'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2014

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari