Excursie Den Haag

denhaagdonderdag 05 april 2018 14:59

Afgelopen woensdag vertrok er een groep van ongeveer vijftien PerspectieF’ers naar Den Haag voor een bezoek aan de Tweede Kamer der Staten-Generaal. Matthijs schreef er een stukje over!

Om halftwaalf verzamelden we op Den Haag centraal en vertrok de groep richting het parlement. Daar aangekomen moest iedereen eerst door een beveiligingscontrole. Nadat dit gebeurd was, vervolgde de groep zijn weg door de bekende wandelgangen richting de ChristenUnie-fractie. Op de fractie stond een gesprek met Eppo Bruins (Tweede Kamerlid voor de ChristenUnie, red.) onder het genot van een lunch op het programma. Er was tijd voor vragen over het verloop van de coalitievorming en over huidige standpunten van de ChristenUnie en het kabinet. Tevens was er ook ruimte voor persoonlijke vragen aan Eppo Bruins.

 Na de maaltijd was het tijd voor een kort fotomoment. Hierbij gaf Eppo ons een paar tips om niet te stijfjes op de foto te staan, zie de foto voor het resultaat ;)! Vervolgens ging de groep naar de publieke tribune van de Tweede Kamer. Hier zagen ze enkele politici ‘in het wild’ zoals Carla Dik-Faber, Sharon Dijksma, Tunahan Kuzu, Joël Voordewind en Zihni Özdil. Na ongeveer een halfuurtje de politici aan het werk te hebben gezien, was het tijd om door te gaan naar de Handelingenkamer. Onderweg hier naartoe rende Thierry Baudet nog langs, helaas te snel voor een foto. De Handelingenkamer is, naar mijn mening, een van de mooiste plekken van het Tweede Kamergebouw. Hier werd kort de historie van de kamer verteld alvorens de groep weer verder moest naar het gemeentehuis van Den Haag.

 Om drie uur kwam de groep aan bij het gemeentehuis. Hier werden ze opgewacht door Anil Kumar, beleidsmedewerker van de ChristenUnie/SGP-fractie. Er werd openhartig gesproken over tal van lokale thema’s en problematiek. Na een goed gesprek over (lokale) politiek en drijfveren voor jonge politici, moest de groep alweer richting huis. Het was een geslaagde dag!

« Terug

Reacties op 'Excursie Den Haag'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2018

december

november

oktober

september

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari