Berichten geschreven door Evelijn Zandberg

 1. Artikel Evelijn en Tirsa
  Bestuursfoto Evelijn Zandberg.jpeg
  Door Evelijn Zandberg, Tirsa Bos op 3 juni 2024 om 14:51

  Strengere regelgeving nodig om online seksueel kindermisbruik te bestrijden

  Evelijn en Tirza hebben een artikel geschreven over strengere regelgeving om seksueel kindermisbruik te bestrijden. Op 8 juni doen ze mee aan een mudrace, je kunt ze hier sponsoren!

  Lees meer over "Strengere regelgeving nodig om online seksueel kindermisbruik te bestrijden"
 2. 1.png
  Bestuursfoto Evelijn Zandberg.jpeg
  Door Evelijn Zandberg, Annelijn de Gier op 26 april 2024 om 18:23

  Een respectvolle afsluiting van het leven

  Op zaterdag 13 april namen Evelijn Zandberg (bestuurslid politiek) en Annelijn de Gier namens de ChristenUnie deel aan een themadag georganiseerd door Route66, het ‘Fellows-programma van D66’, om vanuit een christelijk perspectief te spreken over euthanasie en het Voltooid Leven-wetsvoorstel. Een ingewikkeld onderwerp waarbij euthanasie gevoelsmatig schuurt met allerlei waarden die we belangrijk vinden bij PerspectieF. Belangrijk dat we dit gesprek met elkaar blijven voeren. Genoeg om ons aan het denken te zetten, hieronder een aantal overwegingen.

  Lees meer over "Een respectvolle afsluiting van het leven"

  Labels:

 3. Stilstaan bij de mentale gezondheid van jongeren & publiekscampagne voor de jeugd-ggz (944 x 390 px)
  Bestuursfoto Evelijn Zandberg.jpeg
  Door Evelijn Zandberg, Bestuur van PerspectieF op 12 februari 2024 om 12:00

  Code rood voor de Jeugd-GGZ

  Elke professional werkend in de zorg kent wel het signalering- en veiligheidsplan. Wanneer de jeugdige in ‘code rood’ komt is er sprake van een crisis en is direct ingrijpen vereist. Op dit moment is de jeugd-ggz ook code rood. Dat vinden wij: de samenwerkende politieke jongerenorganisaties en mede ondertekenaars van deze brief. Als de toegang tot jeugd-ggz niet op orde is, ontstaan er  levensbedreigende situaties. Letterlijk, zelfdoding is de grootste doodsoorzaak onder jongeren. De huidige staat van de jeugd-ggz is te vergelijken met een jongere in nood; waar in eerdere stadia de crisis nog enigszins kon worden afgewend met afleiding, is de gemoedstoestand van de jeugd-ggz nu zo verslechterd dat ze direct gezien moeten worden door professionals. Er is hulp nodig; het is crisis.

  Lees meer over "Code rood voor de Jeugd-GGZ"
 4. Mijn brief aan Nederland
  Bestuursfoto Evelijn Zandberg.jpeg
  Door Evelijn Zandberg op 21 november 2023 om 22:19

  Mijn brief aan Nederland

  Jongeren maken zich druk om armoede, klimaat en medisch-ethische thema’s. Grote thema’s met een hoge dosis toekomstperspectief. Nog nooit was een generatie zo betrokken bij het wereldtoneel als generatie Z. Juist dit baart mij zorgen. Afgelopen week bleek uit een klein onderzoek van het Nederlands Dagblad dat veel jongeren bij de verkiezingen niet kiezen voor jongerenthema’s (https://www.nd.nl/nieuws/student/1199820/christelijke-studenten-keren-christenunie-de-rug-toe-ik-ben-c). Eerder schreef ik een artikel (https://www.perspectief.nu/nl/blog/2023/11/11?weblog-postTitle=Jongeren-Bestaansangst-en-Hoop&originNode=8371).  Als zelfs jongeren zich niet meer druk maken om jongerenthema’s, wie doet het dan wel?

  Lees meer over "Mijn brief aan Nederland"
 5. IMG-20231111-WA0096.jpg
  Bestuursfoto Evelijn Zandberg.jpeg
  Door Wouter de Reus, Evelijn Zandberg op 11 november 2023 om 18:10

  Jongeren, Bestaansangst en Hoop

  De wereld ligt als jongere aan je voeten, maar je moet het wel zelf maken. Dat is de boodschap die in onze samenleving leeft. Als jonge politicus spreek ik veel jongeren. Ik hoor hun zorgen en kan het goed begrijpen. Een huis vinden is moeilijk, studeren levert stress op, het klimaat gaat naar de knoppen. Ik hoor weinig hoop. Jongeren ervaren een enorme prestatiedruk. Ze worden afgerekend op wat er niet goed gaat, ze zijn wat ze presteren.

  Lees meer over "Jongeren, Bestaansangst en Hoop"