Berichten geschreven door Willem Holdijk

 1. Ondersteun Armenie
  Door Willem Holdijk op 28 september 2023 om 15:04

  Hulp aan Armeense vluchtelingen broodnodig

  Op dit moment van schrijven zijn al meer dan 50.000 Armeniërs gevlucht van Nagorno-Karabach naar Armenië. De Armenen, waarvan de meerderheid christen is, vrezen voor een etnische zuivering nu Azerbeidzjan is begonnen met een “anti-terroristische operatie” in de regio.  Het baart PerspectieF zorgen dat de situatie voor deze mensen in hoog tempo verslechtert. 

  Lees meer over "Hulp aan Armeense vluchtelingen broodnodig"
 2. Statement duurzaam reizen
  Door Willem Holdijk, Bestuur van PerspectieF op 11 september 2023 om 13:13

  Statement Duurzaam Internationaal Reizen

  PerspectieF reist vanaf vandaag alleen met de trein voor internationale politieke reizen. We kiezen nadrukkelijk voor deze optie om onze politieke waarden verder uit te dragen. Om ons heen zien en horen we elke dag over de gevolgen van klimaatverandering, veroorzaakt door onze manier van leven. De politiek geeft op het gebied van reizen vaak niet het goede voorbeeld. 

  Lees meer over "Statement Duurzaam Internationaal Reizen"
 3. Race to the botom (klein)
  Door Willem Holdijk op 30 juni 2023 om 20:58

  Durven hopen op een barmhartiger en rechtvaardiger Europees migratiebeleid.

  Een regelrecht drama voltrok zich op 14 juni bij de Griekse kust. Een boot met aan boord honderden vluchtelingen sloeg om. Meer dan 80 lichamen zijn tot nu toe geborgen en tussen de tweehonderd en zeshonderd mensen zijn nog steeds vermist. PerspectieF ziet de scheepsramp met leden ogen aan en vraagt aandacht voor de mensen en families die dachten op weg te zijn naar een betere toekomst.

  Lees meer over "Durven hopen op een barmhartiger en rechtvaardiger Europees migratiebeleid."
 4. istockphoto-1388900662-612x612.jpg
  Door Willem Holdijk op 8 juni 2023 om 15:28

  Russische Desinformatie: Een Bedreiging Voor Onze Democratie?

  Russische desinformatiecampagnes zijn in de afgelopen jaren steeds vaker in het nieuws verschenen. Denk maar aan de Amerikaanse verkiezingen van 2016, het Krimoffensief in maart 2014, en de cyberaanvallen en grootschalige desinformatiecampagnes in Estland in 2007 en 2022. In al deze incidenten is de verspreiding van desinformatie door Rusland op grote schaal aangetoond. Ook in de huidige oorlog in Oekraïne is desinformatie een politiek beladen onderwerp.  De AIVD schenkt in het jaarverslag van 2021 dan ook uitvoerig aandacht aan het gevaar van desinformatie voor Nederland. Desinformatie, zo stelt de AIVD, is een instrument dat de Nederlandse nationale veiligheid in gevaar kan brengen. Toch blijft het vaak gissen, want hoe werkt Russische desinformatie precies en op welke manier brengt het schade toe aan onze democratie?

  Lees meer over "Russische Desinformatie: Een Bedreiging Voor Onze Democratie?"