Brainstorm Maatschappelijke Dienstplicht

_DSC5415 (2)woensdag 11 januari 2017 19:58

Nadat op het verkiezingscongres van de ChristenUnie een motie van PerspectieF werd aangenomen, heeft PerspectieF het initiatief genomen om verder in gesprek te gaan en na te denken over de maatschappelijke dienstplicht.

Tweede kamerlid Eppo Bruins, CDJA voorzitter Ard Warnink, voorzitter van de werkgroep arbeidsmarkt van CNV Jongeren Suzanne Kadijk en directeur van stichting Present Tiemen Zeldenrust zetten het thema scherp neer en brachten verschillende standpunten in beeld. Onder leiding van het bestuur van PerspectieF ging de deelnemers in gesprek over wat volgens hun belangrijke voorwaarden zijn voor de invoering van de maatschappelijke dienstplicht.

Na een pittige discussie werden diverse voorwaarden geformuleerd. Verdringing van de arbeidsmarkt, een passende beloning, aandacht voor arbeidsongeschikten zijn zomaar een greep uit de thema’s die langs kwamen.

Centraal stond de bereidheid om op zoek te gaan naar passende voorwaarden om het concept van de maatschappelijke dienstplicht verder te onderzoeken. Geconcludeerd werd dat er een prachtig doel te behalen valt, maar het succes daarvan afhankelijk is van een goede voorbereiding. Een middag brainstormen gaf veel materiaal voor een verdere uitwerking waar de fractie van de ChristenUnie mee aan de slag kan!

« Terug

Reacties op 'Brainstorm Maatschappelijke Dienstplicht'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2017

december

november

oktober

september

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari