Don Ceder, Cors Visser en Eimert van Middelkoop: sprekers ledenweekend 2017

kaart omgevingdonderdag 06 april 2017 14:17

Op het ledenweekend van 7 tot en met 9 april zorgen de projectgroepen van PerspectieF voor het inhoudelijke gedeelte. Zij hebben Don Ceder, Cors Visser en Eimert van Middelkoop bereid gevonden om met ons na te denken over schulden, christelijke politiek en defensie. We stellen ze graag aan je voor:

Vrijdagavond: Don Ceder
De projectgroep 'Jongeren uit de schulden' heeft Don Ceder gevraagd om met ons op een interactieve manier na te denken over het thema schulden en wat jongeren met dit thema in de politiek kunnen doen. Don Ceder is betrokken als duo-commissielid in de Provinciale Staten van Noord-Holland en was kandidaat #7 voor de ChristenUnie tijdens de Tweede Kamerverkiezingen in maart. Don studeerde rechten aan de VU en is momenteel eigenaar van een advocatenkantoor in Amsterdam. Als advocaat staat hij voornamelijk kwetsbare huishoudens bij. Voor dit werk is hij in 2014 genomineerd voor ‘Amsterdammer van het jaar’. Hij is o.a. adviseur bij enkele nationale en internationale organisaties die zich bezighouden met de bescherming van het ongeboren leven, alsook bestuurslid van de juristenvereniging Pro Vita.

Zaterdagochtend: Cors Visser
De nieuwe seculiere meerderheid in ons land lijkt als de gorilla Bokito over de gevoelens van religieuze minderheden heen te walsen. Orthodoxe protestanten reageren op hun beurt zo gepikeerd als Calimero, vindt godsdienstsocioloog dr. ir. Cors Visser. Hij schreef er een boekje over: ‘Seculiere bokito’s en christelijke calimero’s.' De projectgroep vrijheden heeft Visser uitgenodigd om na te denken hoe christelijke politiek er in deze tijd eigenlijk uit zou moetten zien. Cors Visser is, naast auteur, ook directeur van ForumC. ForumC wil een plek zijn waar goede ideeën rondom christelijk geloof, wetenschap en samenleving worden geboren.

Zaterdagavond: Eimert van Middelkoop
Veiligheid, hét begrip van de afgelopen jaren. Met terroristische aanslagen, samenleving ontwrichtende activiteiten en polariserende meningen is het een ongrijpbaar begrip geworden. Door deze oorzaken is het een actueel onderwerp waar iedereen mee te maken heeft en waarin de overheid een belangrijke rol speelt. De projectgroep jonge veteranen/hulpverleners heeft dan ook oud-minister Eimert van Middelkoop uitnodigd om te spreken over dit thema en de rol van defensie/politie in de uitdagingen, waarvoor we ons gesteld zien. Eimert van Middelkoop was van februari 2007 tot oktober 2010 minister van Defensie. Van 1989 tot 2002 was Van Middelkoop Tweede Kamerlid (eerst voor het GPV en later voor de ChristenUnie) en in de periode 2003-2007 was hij Eerste Kamerlid voor de ChristenUnie.

« Terug

Archief > 2017

december

november

oktober

september

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari