Maarten van Ooijen bij BNR nieuwsradio

bnrvrijdag 08 maart 2013 19:36

Afgelopen dinsdag was Maarten, de voorzitter van PerspectieF, te gast bij het radiostation BNR Nieuwsradio. Hij ging daar in gesprek met D66 – Kamerlid Stientje van Veldhoven en met Henk Boes, CDA fractievoorzitter in Amsterdam Zuid. Gezamenlijk bespraken ze het rapport van de commissie Cohen over de rellen in Haren, over het polderen van het kabinet en over de liberalisering van het spoor.

Maarten kondigde zijn boodschap vooraf al aan via  Twitter: ‘verjonging bij de politie kan oplossing bieden aan onbekendheid sociale media.’ De commissie Cohen concludeerde in het rapport namelijk dat er bij de politiek gebrek was aan expertise over sociale media. Dit tekort aan expertise is een oorzaak van het uit de hand lopen van de rellen. Volgens PerspectieF kan een instroom van jonge agenten bij de politie deze expertise op pijl brengen.

Wat betreft de liberalisering van het spoor was er een  discussie tussen Stientje van Veldhoven en Maarten over de noodzaak daarvan. Waar Stientje wél heil zag in marktwerking, wees Maarten op de gevaren: ‘Met een vrije aanbesteding over heel Europa wordt samenwerking op het spoor nog lastiger. Straks moeten 3 NS-en en 3 ProRails het samen eens worden over voorrangsregels en overbelasting. Dat is een hels karwei’.

Het programma sloot af met de poldervoorstellen van het Kabinet. Maarten keurde, net als eerder al op twitter, de uitspraken van de JOVD over het overleg af. ‘Ongenuanceerd en zelfs verheven.’ Hij sprak zelfs, net als Stientje van Veldhoven en Henk Boes, lovende woorden over het polderen: ‘polderen is een kans om uit de crisis te komen. Mits er voldoende regie is.’

« Terug

Reacties op 'Maarten van Ooijen bij BNR nieuwsradio'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.