Grondslagen en geschiedenis van christelijke politiek

woensdag 14 mei 2003 00:00

Verslag cursus Basisprincipes ChristenUnie.

Zaterdag 10 mei hebben we een zeer geslaagde cursusdag over de "Basisprincipes van de ChristenUnie" deel 1 & 2 gehad. De curcus werd gegeven door Judith Bril. Hoewel een groot gedeelte van het kader was uitgenodigd, waren er slechts 10 van hen naar Amersfoort gekomen. Ondanks dat hadden we een succesvolle dag op het landelijk bureau.

Nadat Judith met ons de grondslag van de ChristenUnie en de bijbelse visies op mens, maatschappij en in de politiek had doorgenomen, gingen we in groepen 2 case's behandelen. Eén van de case's betrof het klassieke "moskee" -vraagstuk. Er moesten argumenten gegeven worden of een ChristenUnie gemeenteraadslid per definitie voor of tegen de bouw van een moskee moet zijn. Daarnaast werd er opvallend zeer verschillend gereageerd op de vraag wat je als ChristenUnie gemeneenteraadslid zou doen als je bij de opening (v.d. moskee) uitgenodigd wordt.

Na de lunchpauze behandelde Judith de geschiedenis van de christelijke politiek. Ze begon vanaf de voorlopers Groen van Prinsterer en Abraham Kuyper tot en met het ontstaan van de CDA, SGP, RPF en GPV. Het sluitstuk van deze les was uiteraard het ontstaan van de ChristenUnie.

We besloten de dag natuurlijk met een pittig debat. Een paar stellingen waarover gedebatteerd werd waren bijvoorbeeld :"Rouvoet had niet met de VVD moeten onderhandelen", en "ChristenUnie en SGP moeten fuseren".

Kortom een ontzettend leuke, leerzame dag!!
In het najaar wordt deze cursus zeer waarschijnlijk herhaald. zorg dat je erbij bent!

« Terug

Reacties op 'Grondslagen en geschiedenis van christelijke politiek'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2003

december

november

oktober

september

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari