PerspectieF Urk in Jeugdgemeenteraad

woensdag 10 december 2003 00:00

Persbericht PerspectieF ChristenUnie jongeren .
08/12/03

JGR vergadering 11 december 2003

PerspectieF ChristenUnie jongeren “Real Solutions for Real Problems” !!!
as. donderdag 1e JGR vergadering in het gemeentehuis... urker jeugd, be there....

PerspectieF is een leuke diverse club urker jongeren die politiek graag actueel wil maken voor de urker jeugd.

“Wij willen een spreekbuis zijn voor de jeugd naar de GR toe, net zoals de andere partijen trouwens, wij willen dat vanuit ons Christelijk PerspectieF doen. Vanuit de overtuiging ‘Voor God en voor elkaar’ en als slogan “real solutions for real problems, echte oplossingen voor echte problemen.” !”

“Voor de eerste JGR vergadering hebben we al een paar interessante punten die we in willen brengen.
1. Sport
· Het MFC, onder andere vinden we dat die sporthal er gister al had moeten zijn voor onze sportverenigingen..
· we maken ons sterk voor de realisatie van een schitterend plan van Rein Brands van st. sportpromotie Urk. Een basketbal/ voetbalveld op het wilhelminapark. Er zijn te weinig gewone sportveldjes op ons dorp, het voetbalveld zoals het nu in het Wilhelminapark ligt is een afgetrapt zaakje, dit schitterende plan biedt daar een prachtige oplossing voor.. We kunnen een europese primeur naar Urk halen met dit plan, PerspectieF gaat ervoor...

2. Welzijn
· we willen aan de slag met het alcohol & drugs probleem op Urk, we hebben contact gemaakt met de stichting Waypoint, wij als jeugd moeten niet leunen op instanties als kerken of de gemeente, we moeten aan de slag om problemen aan te pakken, elkaar te helpen en onze Urker naam te zuiveren, die wij als jeugd zo besmeurd hebben de laatste jaren.. Deze stichting kan ons helpen iets voor elkaar te betekenen op dit gebied, denken wij..

3. Werkgelegenheid
· We willen als jeugd de economie sterker maken door te studeren in allerlei sectoren dit kunnen we niet doen zonder onze bijbaan, die afhankelijk is van vis... Politiek, help ons daarbij!!
· Iedereen praat over uitgaan en sluitingsuren, wanneer onze visindustrie instort kunnen we het stappen niet eens meer betalen ! Wij willen dat de JGR een brandbrief stuurt aan Fischler, Balkenende, Veerman, de Kamer en de euro politiek!!

4. Zichtbaarheid
· Wij willen de Urker jeugd oproepen hun stem aan ons te laten horen, wij zijn er voor jullie! kom naar de JGR vergadering !
· We willen het publiek laten zien wat we doen en waar we voor staan. Urkactueel kwam met een prachtaanbod, een eigen rubriek in de krant, deze kans moeten we met 2 handen aangrijpen !!

5. Horeca
· de JGR moet zich volgens PerspectieF samen buigen over het horeca beleid, onderzoeken wat er leeft bij de jeugd om ons heen, over de partijgrenzen heenkijken en samen een aanvaarbare oplossing voor de problemen aandragen.

Wil je ook meepraten en actief worden binnen PerspectieF ?? Dat kan !! Stuur een mailtje naar perspectief_urk@hotmail.com of spreek ons aan na de JGR vergadering as. donderdag ...

« Terug

Reacties op 'PerspectieF Urk in Jeugdgemeenteraad'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2003

december

november

oktober

september

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari