PerspectieF op Winter Wonder Rock (Ronduit.nl)

vrijdag 29 november 2002 00:00

Jongeren, politiek en WWR
PerspectieF: Heb jij perspectief? Zoek jij perspectief? Ken je PerspectieF al?
PerspectieF, ChristenUnie-jongeren. Een politieke partij en een politieke jongerenorganisatie. Schrik nu niet gelijk van dat woord…politiek. Dat wat je op tv ziet, nieuws uit de Tweede Kamer en dergelijke, dat is niet het enige wat er op politiek gebied gebeurt in Nederland.

Winter Wonder Rock heeft een belangrijke gast in huis: de politieke jongerenorganisatie PerspectieF van de ChristenUnie. Ik loop over de markt en kijk per ongeluk naar de stand van PerspectieF. Ik heb geen idee wat PerspectieF is, dus ik kijk nog eens. Een jongen spreekt mij aan. Ik schrik me rot: ik ben bij een politieke partij terecht gekomen.

Hij stelt mij de volgende vragen:
Volg je het nieuws?
Heb je een mening over de euthanasiewet of de abortuswet?
Raken deze wetten jou?

Hij legt uit: Belangrijke zaken worden voor jou beslist. Als je niet stemt op een politieke partij, dan zet je jezelf buiten spel. Vind je het belangrijk dat er een christelijk geluid te horen is in de politiek? Dat zou al een motief kunnen zijn om te stemmen. Of om je te verdiepen in de politiek.

Voor veel jongeren lijkt de politiek een ver-van-mijn-bed-show. Maar dat verandert wel als het ineens over de plaatselijke skatebaan of de jongeren-hangplek gaat. Politiek gaat dus niet alleen over euthanasie in Den Haag. Op lokaal niveau, bij jou in de buurt dus, kom je dingen tegen die je op politie niveau kan beinvloeden als jongeren en als christen.

Bron: www.ronduit.nl

« Terug

Reacties op 'PerspectieF op Winter Wonder Rock (Ronduit.nl)'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2002

november

oktober

augustus

juli

juni

mei

april

maart

januari