Bonzen 1 en 2

woensdag 29 mei 2002 00:00

Onderstaande ingezonden brieven zijn gepubliceerd in het Nederlands Dagblad van 29 mei 2002

Het commentaar waar dit artikel een reactie op is staat onderaandeze pagina. Het opinieartikel waarin het woord "partijbonzen" wordt gebruikt vind je hier


Bonzen (1)

Met verbazing hebben we afgelopen zaterdag het commentaar van P.A. Bergwerff getiteld ´Bonzen´ gelezen. Het verbaast ons namelijk dat een persoon als Bergwerff zich laat verleiden tot zulke flauwe stemmingmakerij. De jongerenorganisatie, en dan wel met name Frank Visser, zet zich al jaren keihard in voor de ChristenUnie. Zij stelt zich daarbij enerzijds constructief en anderzijds kritisch op. Dat mag van een moderne jongerenorganisatie verwacht worden, en de ChristenUnie heeft dan ook altijd laten blijken dit op prijs te stellen. Zij heeft ons inziens daarbij niet de beschermende en corrigerende hand van Bergwerff nodig.

Bovendien willen we hem uitnodigen om eens het ChristenUnie congres met aandacht te volgen. Hij zal dan zien dat de jongeren vooral op inhoudelijk vlak een grote bijdrage leveren, met soms wel tientallen moties. "Frank, je spreektijd is nu echt voorbij", zal hij dan horen. Daarnaast willen we van Bergwerff wel eens horen waar hij de term ´blanke bejaarden´ heeft gelezen. In het boek van Jip en Janneke? Kom nou, van dit soort ´lange halen snel thuis´ - artikelen gaat ons hart toch niet sneller bonzen hopen wij?!

Hans Valkenburg en Annette van Kalkeren, oud-voorzitters van PerspectieF en redacteuren van Ebate (www.ebate.nl)


Bonzen (2)

Afgelopen vrijdag gaf PerspectieF in deze krant aan dat het ChristenUnie-bestuur snel een Uniecongres zou moeten uitschrijven. Dit naar aanleiding van de teleurstellende verkiezingsuitslag. Het was mooi al de volgende dag in de krant te kunnen lezen dat dit congres op 22 juni zal plaatsvinden. Maar helaas, niet iedereen is gediend van de mening van de jongeren. Jongeren die zich willen inzetten voor christelijke politiek en ook met de ChristenUnie het beste voor hebben.

In het artikel van afgelopen vrijdag geeft PerspectieF aan wat er bij de ChristenUnie intern vernieuwd en hoe en wat er geevalueerd zou moeten worden. Vreemd is het dat Bergwerff ons in het hoofdartikel van zaterdag meent te moeten aanvallen op slechts één woord uit het artikel. Hij vindt dat er door het gebruik van het woord ´partijbonzen´ "op laatdunkende wijze tegenstellingen worden geschapen die er onzes inziens bijzonder weinig toe doen binnen een christelijke partij".

Dit woord is helemaal niet zo bedoeld. Wij vinden het jammer dat dit gepaard gaat met het uit de sloot halen van oude koeien die PerspectieF net even een extra negatief duwtje geven. Wij vinden het ook jammer dat onze bijdrage wordt afgedaan met ´levenloos, flauw en futloos". PerspectieF betreurt de betichting van modieusheid en de typering van ´ongein´. Ongein is het wanneer anderen zo onderuit gehaald worden.

Ons artikel richt zich op vernieuwing en evaluatie. Onzes inziens heeft een reactie van koning Hizkia tot het volk Israël, welke Bergwerff noemt, hier weinig mee van doen. Wel willen wij in ons werk ons vertrouwen op God stellen en ons van Hem afhankelijk weten.

Namens het bestuur van PerspectieF, ChristenUnie-jongeren, Pieter van Eijsden, vice-voorzitter

« Terug

Reacties op 'Bonzen 1 en 2'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2002

november

oktober

augustus

juli

juni

mei

april

maart

januari