Column Robert Heij 'Dit jaar komt alles wel goed' (Friesch Dagblad)

dinsdag 03 januari 2012 08:25

Voor je gevoel begin je het nieuwe jaar altijd met een schone lei. Een nieuw jaar met nieuwe kansen. Een nieuwe agenda en een stapel goede voornemens. Dit jaar gaan we wel sporten. En wel de studie afronden. En wel minder alcohol drinken. Dit jaar gaat alles beter dan vorig jaar. Heerlijk gevoel nietwaar?

Misschien ervaart u vandaag al dat bepaalde ‘goede voornemens’ gebroken zijn. Sporten had u gisteren niet zoveel zin in. En wat is een nieuwjaarsborrel zonder biertje of wijntje? En als u de financiële administratie erbij pakt, merkt u niets van die schone lei. Van 31 december op 1 januari voelt misschien mentaal als een afrekening met vorig jaar, maar in alle opzichten borduurt 2012 voort op 2011.

Maar hoop houdt de mens levend, nietwaar? De kracht van goede voornemens is de energie die het geeft op het moment van bedenken en als u deze deelt met anderen. Daarom wil ik toch wat mooie perspectieven voor komend jaar noteren. Al is het maar om de komende dagen, weken en wellicht maanden de energie te krijgen er voor te gaan!

2012 wordt het jaar waarin we om ons heen mensen zoeken die onze hulp kunnen gebruiken. 2012 wordt het jaar waarin we eindelijk een fundamentele oplossing vinden voor de (Europese) schuldencrisis. 2012 wordt het jaar waarin het kabinet concreet hervormingen doorvoert. In 2012 gaan we grote stappen zetten richting een duurzame energievoorziening en gaan we bedrijven aanpakken als zij mensenrechten schenden. In 2012 gaan we ons nog harder inzetten voor mensen die wereldwijd vanwege hun religie vervolgd worden en gaan we ons inzetten voor een veiligere samenleving, waarin het recht zijn beloop krijgt.

Naïef? Wellicht. Maar dat doet niets af aan de hoop die ik er nu door krijg. Ondanks dat we voortborduren op 2011, voel ik een hernieuwde energie om te strijden voor mijn idealen. Ik hoop dat dit onrustige gevoel u inmiddels ook bekruipt. 2012 heeft uw inzet nodig!

Deze column verscheen op dinsdag 3 januari 2012 in het Friesch Dagblad. Robert Heij schrijft hier maandelijks een vaste column.« Terug

Archief > 2012

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari