PerspectieF tekent verklaring voor veiligheid homo – jongeren

homohuwelijkmaandag 03 september 2012 19:13

PerspectieF tekent vandaag samen met andere jongerenorganisaties een verklaring waarin de veiligheid van LHBT-jongeren centraal staat. De verklaring is een initiatief van Expreszo. Hoewel de jongerenorganisaties die Nederland rijk is het niet allemaal eens zijn over de middelen, is het gezamenlijke doel nu duidelijk: een veilige leefomgeving voor en sociale acceptatie van LHBT-jongeren. Trouw deed verslag.

Met het ondertekenen van de verklaring wil PerspectieF duidelijk maken dat het een partner is voor homo – jongeren als het aankomt op veiligheid. Maarten van Ooijen, voorzitter van PerspectieF: “Ik kan het niet uitstaan als jongeren zich op scholen onveilig voelen vanwege homoseksuele gevoelens. Of dat ze gepest worden, alleen vanwege deze gevoelens. Dat hoort niet, dat past niet en daarom staan wij pal achter dit initiatief.”

Expreszo-voorzitter Mark Reichwein heeft bewust contact gezocht met CDJA en PerspectieF. “We willen hiermee laten zien hoe breed ons initiatief gedragen wordt. De christelijke partijen worden vaker als minder homovriendelijk bestempeld. We laten hiermee zien dat ons doel om jongeren ongeacht hun seksuele oriëntatie veilig kunnen opgroeien, studeren, werken en sporten, breed gedeeld wordt.”

De verklaring stelt dat het ‘onacceptabel is dat jongeren op school niet uit de kast durven komen vanwege discriminatie en onwetendheid’. Aanleiding voor deze conclusie is een rapport van het Sociaal Cultureel Planbureau (SCP) uit 2010 waarin staat dat drie op de tien scholieren denken dat homojongeren gepest worden als ze uit de kast komen. Naast de christelijke organisaties, is de verklaring ook ondertekend door de jongerenorganisaties gelieerd aan de VVD, SP, PvdA, D66, GroenLinks en Partij voor de Dieren.

De hele verklaring is hier te downloaden. Je kan er vandaag ook over lezen in Trouw (voorpagina).  

« Terug

Reacties op 'PerspectieF tekent verklaring voor veiligheid homo – jongeren'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2012

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari