Jongeren ChristenUnie hebben al katholieke penningmeester (kn)

kerk en industrie vierkantmaandag 04 juni 2012 21:14

Lodewijk Tax (20) is vanaf 1 september de nieuwe – en katholieke – penningmeester van PerspectieF, de organisatie van ChristenUnie-jongeren. Dat heeft de Algemene Ledenvergadering zaterdag besloten.

'De Bijbel en God'
Eerder werd tijdens het congres van de ChristenUnie al een resolutie aangenomen over de positie van katholieken binnen de partij. Het landelijk bestuur van PerspectieF had vooruitlopend daarop Tax al voorgedragen als kandidaat voor de functie van penningmeester. Tax: "PerspectieF is een bijzondere organisatie. Want waar gebeurt het nog dat katholieken en protestanten samen bidden voordat ze een vergadering beginnen? PerspectieF kijkt naar de overeenkomsten: namelijk de bijbel en God en dat is prachtig. Deze benoeming bevestigt dit ook weer. Als lid van het landelijk bestuur hoop ik een brug te kunnen slaan waardoor meer katholieke jongeren zich welkom voelen bij deze organisatie."

'Christelijk jongerengeluid'
Lodewijk Tax woont in Leiderdorp en studeert economie en bedrijfseconomie. Daarnaast werkt hij in een denktank bij een grote multinationale onderneming, is hij actief in het bestuur van zijn katholieke parochie en een beleggersvereniging. Binnen PerspectieF zit Lodewijk in de werkgroep Economie en Financiën. Lodewijk: 'PerspectieF is voor mij belangrijk omdat het ook de vertegenwoordiging is van het christelijk geluid onder jongeren in de maatschappij. In de huidige maatschappij is het niet altijd makkelijk om dat vol te houden, daarom is het belangrijk dat men elkaar opzoekt. Maar de standpunten van PerspectieF getuigen van de sterke ruggengraat en de sterke christelijke visie."

Pikant is dat Lodewijk broer is van CDA'ster Caroline Tax.

« Terug

Reacties op 'Jongeren ChristenUnie hebben al katholieke penningmeester (kn)'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2012

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari