Sargentini krijgt ChristenUnie-prijs (Novum)

vrijdag 20 januari 2012 21:12

Europarlementariër Judith Sargentini (GroenLinks) is vrijdagavond uitgeroepen tot 'Engel van het Jaar'. Perspectief, de jongerenorganisatie van de ChristenUnie, gunt haar de prijs vanwege haar inzet voor eerlijke handel, wat ook een belangrijk punt is voor PerspectieF.

De 37-jarige Sargentini probeert via Europese regelgeving maatschappelijk verantwoord ondernemen af te dwingen. Ook zet ze zich in om productieketens transparanter te maken in onder meer de elektronicasector. Verder houdt ze zich bezig met het weren van grondstoffen waarvan de opbrengst wordt gebruikt om gewapende conflicten te financieren.

”We mogen niet accepteren dat er producten op de markt worden gebracht die tot stand zijn gekomen door mensenrechtenschendingen en afpersing”, licht PerspectieF-voorzitter Robert Heij toe. “Daarom waarderen wij de inzet van mevrouw Sargentini, die zich vanuit haar partij inzet voor dit voor ons belangrijke ideaal.”

Sargentini toonde zich erg blij met de prijs. “Het is een mooie steun in de rug om eerlijke handel hoog op de Europese agenda te zetten. Zodat we er zeker van kunnen zijn dat als we een pak koffie, een mobieltje, kledingstuk of computer kopen, boeren en mijnwerkers in arme landen een eerlijke prijs krijgen en de opbrengsten niet worden gebruikt om bloedige conflicten te financieren.”

De ‘Engel van het jaar’ wordt uitgereikt aan een politicus die zich heeft ingezet voor belangrijke christelijke idealen maar zelf geen vertegenwoordiger is van een christelijke partij. Eerder winnaars waren Fleur Agema (PVV), Job Cohen (PvdA), Hans van Baalen (VVD), Marianne Thieme (Partij voor de Dieren), Jeroen Dijsselbloem (PvdA) en Hans Wiegel (VVD).

« Terug

Reacties op 'Sargentini krijgt ChristenUnie-prijs (Novum)'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2012

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari