De Nationale Jeugdraad is van start!

zaterdag 23 juni 2001 00:00

Vandaag heeft de oprichtingsbijeenkomst van de Nationale Jeugdraad (NJR) in Amsterdam plaatsgevonden. In de Kleine Arena in Amsterdam bracht de NJR de verschillende lidorganisaties en medewerkers op de hoogte van de stand van zaken. PerspectieF, ChristenUnie-jongeren is vanaf de start lid geworden van de NJR. PerspectieF was al lid van de Nationale Jongerenraad voor Milieu en Ontwikkeling die zal opgaan in de nieuwe NJR.

De NJR is er voor en door jongeren en gaat zich met een groot aantal thema´s bezighouden. Tijdens de feestelijke startbijeenkomst presenteerden de 6 werkgroepen die de deelgebieden algemeen jeugdbeleid, onderwijs en sociale zaken, jeugdcultuur en vrije tijd, duurzame ontwikkeling, politieke jongerenparticipatie en internationale jongerenparticipatie vertegenwoordigen, hun ideeën voor het komend jaar.

De NJR krijgt de vorm van een vereniging van landelijke jongerenorganisaties. Deelnemende organisaties die geheel of gedeeltelijk opgaan in de NJR zijn de NJMO, Vereniging 31, de Nederlandse Jeugdgroep, de stichting Nationaal Jeugddebat, en het Jeugd Netwerk Nederland.

Het ja-woord aan de oprichting van de Nationale Jeugdraad van staatssecretaris Vliegenthart van VWS kwam na afloop van het Nationaal Jeugddebat van 23 april 2001. Met de toekenning van een subsidie voor de eerste drie jaar is een belangrijke stap gezet richting de Nationale Jeugdraad die dé gesprekspartner wordt voor de overheid met betrekking tot het jongerenbeleid.

Meer informatie?
http://www.jeugdraad.nl

« Terug

Reacties op 'De Nationale Jeugdraad is van start!'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.