PerspectieF Zwolle maakt zich hard voor passend onderwijs

Rubenwoensdag 12 oktober 2016 14:38

Hoe wordt het passend onderwijs echt passend? Wat is er nodig om een goed klimaat te scheppen voor kinderen die speciale aandacht nodig hebben? Dat zijn vragen waar PerspectieF Zwolle zich afgelopen tijd mee bezig heeft gehouden.

Midden september 2015 heeft de Ambelt als speciale onderwijsinstelling aangegeven zichzelf (deels) op te heffen naar aanleiding van het passend Onderwijs. Het passend onderwijs streeft ernaar om zoveel mogelijk leerlingen te begeleiden binnen het reguliere onderwijs, wat leidt tot minder leerlingen die nog in aanmerking komen voor speciaal onderwijs. Zullen alle kinderen die nu hun plekje op de Ambelt hebben gevonden wel hun draai vinden binnen het reguliere onderwijs? Vorig jaar was het oordeel van de Kinderombudsman dat het passend onderwijs nog vooral op papier bestaat. PerspectieF Zwolle deelt de zorgen van ouders en leerlingen, en wilde de verhalen van die kinderen in beeld brengen. Want die verhalen horen centraal te staan bij ieder besluit over het onderwijs voor deze kinderen en jongeren. 
Om de ouders met zorgen voor hun kind een stem te geven heeft PerspectieF Zwolle de verhalen
verzameld van kinderen die nu op hun plek zitten in het speciaal onderwijs. Een paar verhalen zijn belicht en voorgelegd aan jonge leerkrachten, zowel in het speciaal als het regulier onderwijs. Hen werd de vraag voorgelegd: wat heb jij als leerkracht nodig om dit kind een goede plek te geven? Welke faciliteiten? Welke mogelijkheden tot scholing en training? Hun antwoorden zijn gefilmd en worden binnenkort aangeboden aan het bestuur van de Ambelt en de gemeenteraad.

« Terug

Reacties op 'PerspectieF Zwolle maakt zich hard voor passend onderwijs'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2016

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari