Initiatiefwetsvoorstel 'Jongerencontracten' aangenomen!

Screenshot kamerdebat jongerencontract(2)dinsdag 09 februari 2016 17:21

Vandaag was een unieke dag in de Tweede Kamer: een wetsvoorstel, bedacht door een politieke jongerenorganisatie, werd aangenomen! Het voorstel in het kort? Een vijfjarig huurcontract voor jongeren tussen de 16 en 28, voor woningen die voor hen bestemd zijn. Vaak kunnen ze daarna wel terecht in een sociale of particuliere huurwoning of hebben ze zelfs een vast salaris waarmee ze een woning zouden kunnen kopen. Meer weten?

Carola Schouten, Kamerlid van de ChristenUnie, is de indiener van het initiatiefwetsvoorstel. Schouten: "Momenteel hebben jongeren weinig kans op de huurmarkt. Er bestaan lange wachtlijsten, waardoor veel jongeren in schimmige huursituaties terecht komen, of noodgedwongen thuis blijven wonen. Met deze wet worden de kansen voor jonge starters op een woning vergroot. Ik ben blij met de brede steun vanuit de Kamer voor dit voorstel” Schouten is positief over de rol die PerspectieF speelde bij het opstellen van de initiatiefwet. "Dat de Kamer vandaag instemt met deze initiatiefwet is ook een mooie erkenning van het goede werk van de ChristenUnie-jongeren van PerspectieF."

Als de Eerste Kamer ook akkoord gaat met het voorstel zijn de betere kansen voor jongeren op de woningmarkt definitief. Erik-Jan Hakvoort, voorzitter van PerspectieF: "Ik kijk erg uit naar de tijd dat jongeren niet meer bang hoeven zijn voor lange wachtlijsten, voor torenhoge huurprijzen of voor afgelegen wonen. Na bijvoorbeeld hun studietijd kunnen jongeren gebruik maken van een woning met een Jongerencontract en komen ze niet in de problemen. Ik ben blij dat de Kamer dit vandaag heeft gesteund, nu naar de Eerste Kamer. Erg mooi dat we dit samen met de ChristenUnie hebben kunnen doen."

Meer weten over het Jongerencontract? Meedoen met acties en plannen van PerspectieF? Kijk even bij vacatures of neem contact op via politiek@perspectief.nu

« Terug

Reacties op 'Initiatiefwetsvoorstel 'Jongerencontracten' aangenomen!'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2016

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari