PerspectieF: 'geslaagde dag op de Wallen'

kleine afbeelding reportzaterdag 31 januari 2015 20:40

Vandaag stond PerspectieF, de jongerenorganisatie van de ChristenUnie, in hartje Amsterdam met één boodschap: 'report possible abuse'. Er waren veel positieve reacties voor het feit dat we aandacht vragen voor seksueel misbruik. Ook toeristen waren verrast dat niet 100% van de vrouwen achter de ramen vrijwillig werkt en dat er in sommige gevallen toch sprake is van problemen, misbruik of mensenhandel.

Voorzitter van PerspectieF, Erik-Jan Hakvoort: "Wat we vandaag gedaan hebben is echt voor herhaling vatbaar. Dit was het begin van een reis door het land, over een paar weken zijn we weer op een andere plek om aandacht te vragen voor mensenhandel. De reacties van vandaag waren veelal positief, de steun voor deze boodschap is groot. Bij het aanpakken van mensenhandel binnen de prostitutie speelt de klant een grote rol door schrijnende of twijfelachtige situaties meteen te melden. PerspectieF blijft zich inzetten voor een samenleving zonder mensenhandel, want uit actuele situaties blijkt wel dat er nog steeds klanten zijn, die zich niet bewust zijn van hun verantwoordelijkheid."

De actie bestond uit een (symbolisch) meldpunt, waar voorbijgangers eventuele meldingen konden indienen. Een informatieve actie, waar flyers werden uitgedeeld met de oproep om verschillende signalen van uitbuiting vooral te melden. Benieuwd naar onze verdere ervaringen of heb je vragen? politiek@perspectief.nu 

Meestrijden tegen mensenhandel of een andere rol spelen bij PerspectieF? Kijk bij de vacatures of meld je aan als actief lid. Nog geen lid? Steun ons en word lid!

« Terug

Reacties op 'PerspectieF: 'geslaagde dag op de Wallen''

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2015

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari