PerspectieF wil prestatiebeurs bachelor handhaven

donderdag 30 oktober 2003 00:00

PerspectieF, ChristenUnie-jongeren pleit in reactie op het rapport van de Commissie-Vermeend voor het handhaven van de prestatiebeurs voor het bachelordeel. Het masterdeel kan eventueel door een sociaal leenstelsel gefinancierd worden. Hiermee wil de jongerenorganisatie de toegankelijkheid van het hoger onderwijs waarborgen.

Uit het rapport van de Commissie Uitgangspunten Nieuw Studiefinancieringsstelsel blijkt dat het huidige stelsel onder druk staat door internationalisering en de invoering van de Bachelor Master-structuur. Het huidige stelsel kan in de problemen komen vanwege de betaalbaarheid. Om daarin te voorzien, is PerspectieF eventueel bereid de masterfase te laten financieren door een sociaal leenstelsel. In een sociaal leenstelsel lenen studenten tijdens hun studie geld dat later inkomensafhankelijk wordt terugbetaald.

“De prestatiebeurs moet behouden blijven omdat anders een hoge drempel ontstaat voor studenten uit lagere inkomensklassen om te gaan studeren. Na de bachelorfase is dit probleem minder aanwezig,” aldus PerspectieF. Uit diverse onderzoeken blijkt dat studenten uit lagere inkomensklassen een relatief grote leenaversie hebben. Bij een volledig sociaal leenstelsel zou de toegankelijkheid in het nauw komen volgens de ChristenUnie-jongeren.

-------------------------------------------------------------------
Einde persbericht



Noot, niet bestemd voor publicatie.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met
Peter de Kluijver, politiek secretaris van PerspectieF (06-52066665) of met
Marcel Benard, voorzitter van PerspectieF (06-14275167).

PerspectieF, ChristenUnie-jongeren is de jongerenorganisatie van de ChristenUnie. PerspectieF heeft op dit moment circa 2350 leden tussen de 12 en 30 jaar en is daarmee de één na grootste politieke jongerenorganisatie van Nederland.

« Terug

Reacties op 'PerspectieF wil prestatiebeurs bachelor handhaven'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2003

december

november

oktober

september

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari