Ruim 600 handtekeningen ondersteunen bouw fietsbrug (De Dordtenaar

dinsdag 14 januari 2003 11:03

GIESSEN-OUDEKERK - Met ruim zeshonderd handtekeningen keerde burgemeester C. Bakker gistermiddag terug naar het gemeentehuis van Giessenlanden.

Aan de oever van de Giessen in Giessen-Oudekerk, naast de werkbrug voor de Betuwelijn, boden Jaco Heikoop, zijn moeder Liesbeth, Bernhard van Houwelingen, Leo Timmer van de ChristenUnie-jongeren en de gemeenteraadsleden Leen Trouwborst en Jan Verspuij van die partij steunbetuigingen aan voor de bouw van een fietsbrug tussen Binnendams en de Neerpolderseweg. Volgens Timmer is slechts sprake van een tussenstand, want er komen nog steeds adhesiebetuigingen binnen.

Het begon vorig voorjaar allemaal met een workshop van de ChristenUnie voor de kerkelijke jeugd in Giessen-Oudekerk. Er rolde een motie voor een fietsbrug uit. De raadsfractie nam het initiatief over en in november vorig jaar bracht zij het in tijdens de algemene beschouwingen in de gemeenteraad. Er zijn niet alleen handtekeningen verzameld, er is ook geenqueteerd. Van de 98 adressen in de directe omgeving zijn er 81 voor het initiatief en tien tegen. De rest heeft geen mening. Zou de fietsbrug er komen, dan betekent dat voor velen een kortere route naar school of werk.

Burgemeester Bakker is enthousiast over het plan van de CU-jongeren. Toch temperde hij de vreugde. Hij merkte op dat de Stichting De Bilderhof bij de NS eeuwigdurend erfpacht heeft bedongen voor de gronden boven en langs de tunnel voor de Betuwelijn. 'We moeten met deze mensen overleggen om te zien of er toch een brug over hun terrein gelegd kan worden', aldus Bakker, die erop wees dat elders nauwelijks of geen geschikte plaats is voor het bouwen van een oeververbinding. De bewoners van De Bilderhof hebben zich al eerder tegen de bouw van een fietsbrug uitgesproken.

« Terug

Reacties op 'Ruim 600 handtekeningen ondersteunen bouw fietsbrug (De Dordtenaar'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2003

december

november

oktober

september

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari