PerspectieF kiest nieuw bestuur en nieuwe koers

Banner bestuur.jpgwoensdag 24 juni 2015 13:07

Afgelopen zaterdag kozen leden van PerspectieF tijdens de Focusdag nieuwe bestuursleden en nieuwe speerpunten. Immanuel Wijland (26) is gekozen tot nieuwe penningmeester en Annika van de Belt (22) tot nieuw bestuurslid Lokaal. Komend seizoen richt PerspectieF zich met projectgroepen op drie nieuwe politieke thema's: nieuwe waarden binnen de economie, de waardeloze aanpak van honger en voedselveiligheid en de vluchtelingenproblematiek.

Ongeveer vijftig PerspectieF'ers kwamen afgelopen zaterdag in hartje Amersfoort bijeen op de Focusdag van 2015 om na te denken over de koers van de organisatie en om elkaar te ontmoeten. Oud-bestuurslid Niels Rijke opende de dag met een prachtig maar ingrijpende memoriam over oud-PerspectieF-voorzitter Robert Heij, die afgelopen 7 juni overleed na een strijd tegen kanker. Hoogtepunten van zijn voorzittersschap passeerden de revue, waarmee Robert ons zelfs vandaag de dag nog inspireert.

Na de ingrijpende start stelde voorzitter Erik-Jan Hakvoort een technisch voorzitter aan, Dico Baars, die de ALV leidde. Na goedkeuren van de ALV over het jaarverslag 2014-2015 kozen de leden twee nieuwe bestuursleden: Immanuel Wijland (penningmeester) en Annika van de Belt-Steenbeek (bestuurslid Lokaal). Zij gaan komend seizoen samen met Seth Snel (bestuurslid Organisatie), Jarin van der Zande (bestuurslid Politiek), Hilbert Hunink (secretaris) en Erik-Jan Hakvoort (voorzitter) plannen maken en uitvoeren voor PerspectieF. 

Het middagprogramma stond in het teken van de politieke koers voor seizoen 2015-2016. Kersvers bestuurslid Politiek Jarin van der Zande leidde de organisatie succesvol naar een keuze van drie thema's: de waardenvolle economie, de waardeloze aanpak van honger en de vluchtelingenproblematiek. Binnen die thema's worden allereerst concrete speerpunten geformuleerd en daarna projectgroepen gevormd, die in seizoen 2015-2016 gaan zorgen voor politieke impact. ChristenUnie-partijleider Arie Slob deelde vervolgens in een speech zijn visie op de pas gekozen thema's en werd door voorzitter Hakvoort op originele wijze bedankt: in plaats van een traditionele fles wijn presenteerde hij een boxer, gemaakt van een overhemd van vice-premier Lodewijk Asscher. 

Voorzitter Hakvoort sloot vervolgens de dag af door het bedanken van (bestuurs)leden die zich in het afgelopen seizoen hebben ingezet voor het organiseren of faciliteren van allerlei activiteiten en acties:

 • Janine Bontenbal – lid van verdienste
 • Henriëtte Rikkoert – lid van verdienste
 • Tom Overbeeke – lid van verdienste
 • Joel Antonie
 • Gerrianne Pennings
 • Loes Zuidervaart
 • Anne-Marije Dijkstra
 • Jurjen Dieleman
 • Dico Baars
 • Annika van de Belt
 • Marjolein Koster
 • Gijs Blijenberg
 • De selectiecommissie: Jonathan van Tongeren, Judith van Gils, Jaap Jan Krikken en Femke van de Kolk

 

Wil je komend seizoen meedoen? Je inzetten voor acties? Activiteiten, excursies of lokale evenementen organiseren? Kijk even bij vacatures of neem contact op met een van de bestuursleden.

« Terug

Reacties op 'PerspectieF kiest nieuw bestuur en nieuwe koers'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2015

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari