PerspectieF hekelt laks beleid van het kabinet en komt met eigen vluchtelingenplan

vluchtelingen bannermaandag 07 september 2015 17:11

“Nederland moet een dominante bijdrage leveren in het Europese vluchtelingendebat”. Dat waren de woorden van minister-president Mark Rutte afgelopen vrijdag na afloop van de ministerraad. PerspectieF, ChristenUnie roept het kabinet op om lef te tonen en snel met een concreet plan te verschijnen. De politieke jongerenorganisatie doet zelf in een notitie een voorzet voor een aanval op de grootschalige mensensmokkel.

PerspectieF stelt onder meer voor om twee proceslocaties te faciliteren in Noord-Afrika. Alle vluchtelingen zijn verplicht om zich via deze nieuwe, of de al bestaande UNHCR kampen te melden, om aanspraak te kunnen maken op asiel in Europa. PerspectieF voorzitter Erik-Jan Hakvoort: “Die dominante bijdrage van het kabinet is tot nu toe niets anders dan dweilen met de kraan open. We moeten dichter bij de kern van de problemen aan de slag gaan”. Voor de politieke jongerenorganisatie is het daarom tijd om aan de alarmbel te trekken. In haar nieuwe plan ‘Tegen de stroom in’ komen de CU-jongeren met stevige voorstellen.

Het vreemdelingenbeleid moet terug gaan naar het basisbeginsel van asiel. Er moet scherper worden beoordeeld of de asielaanvragers daadwerkelijk moeten vrezen voor hun leven. Nu leveren talloze mensen zich over aan mensensmokkelaars. Het is van enorm belang om die smokkel zo snel mogelijk te omzeilen. Om de beoordeling eerlijk en veilig te kunnen uitvoeren en ook transport veilig te kunnen organiseren, moeten twee nieuwe UNHCR-kampen in Noord-Afrika worden opgericht. Dat betekent dat alle vluchtelingen verplicht worden om zich via deze kampen te melden. Daarnaast moet er verder geïnvesteerd worden in de jonge generatie. Hakvoort: “Een grote groep opgeleide jongeren vlucht naar Europa, maar tegelijkertijd staat de toekomst van landen juist op hun schouders. Deze jongeren zijn de leiders van de toekomst, en zijn cruciaal voor de (her)opbouw van hun geboorteland”.

----

Perscontact PerspectieF, ChristenUnie-jongeren

Erik-Jan Hakvoort | 06-15906934 | voorzitter@perspectief.nu
Jarin van der Zande | 06-15906935 | politiek@perspectief.nu

Download het vluchtelingenplan hieronder!

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
PerspectieF vluchtelingenplan 'Tegen de stroom in'1,0 MBapplication/pdfdownload

« Terug

Reacties op 'PerspectieF hekelt laks beleid van het kabinet en komt met eigen vluchtelingenplan'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2015

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari