Christen Unie flirt met Gerald Troost (Ronduit.nl)

vrijdag 19 december 2003 00:00

Christen Unie flirt met Gerald Troost 8 jan

RU.nl telentenpooler Steven Mudde doet verslag van CU thema avond ‘Hé, wat doe jij eraan?’
Jan-Peter Balkenende, André Rouvoet en Gerald Troost. Wie hoort er in dit rijtje niet thuis? Juist, Jan-Peter! Die andere twee zijn namelijk fan van elkaar. André is het in ieder geval van Gerald. Gerald treedt op tijdens jongerenavonden van de ChristenUnie. De eerste van een reeks was in Amersfoort.

“Ik ben eigenlijk primair voor Gerald gekomen.”, is een uitspraak van Andre Rouvoet. Wat voor hem gold, klopte eigenlijk voor de meeste mensen. Gerald was de publiekstrekker. Zijn nieuwe cd ‘Bovennatuurlijk’ wordt niet voor niks cadeau gegeven bij een lidmaatschap van Perspectief, de jongerenafdeling van de ChristenUnie. En terecht, want van zijn muziek word je stil. Met Dankzij de persoonlijke en duidelijke teksten mag je een kijkje nemen in Geralds hart. Hij zingt overigens niet alleen, maar wordt ondersteund door zijn vrouw Nelinda.

Het thema van de avond is: Hé, wat doe jij eraan? Niet allereerst een oproep om politiek actief te worden, maar een oproep om je christen zijn in deze samenleving concreet handen en voeten te geven. Er wordt geprobeerd om een duidelijke link te leggen tussen de politiek en het dagelijkse leven. “Politiek is niet iets voor alleen in Den Haag. Politiek raakt mensen, het raakt jongeren”. Om de daad bij het woord te voegen werd de politiek ook heel dichtbij gebracht. André Rouvoet ging het publiek in en vroeg aan de jongeren wat hun bezig hield en wat ze misten bij de ChristenUnie.

Om ervoor te zorgen dat de je na het concert niet met lege handen kwam te staan, waren er stands van de plaatselijke Youth Alpha en Youth for Christ. De avond werd nog eens versterkt door de aanwezigheid van het gospelkoor Testify. Hierdoor hoefde je niet alleen te luisteren, maar kon je ook meezingen.

Misschien ben je geïnteresseerd in politiek, fan van Gerald Troost of heb je gewoon zin in een gezellige avond. Wel, er volgen nog meer van dergelijke avonden. André Rouvoet vatte het geheel samen: Je spreekt over politiek maar laat vooral zien dat het leven één is. Samen zingen, samen Gods naam groot maken, samen nadenken over politiek. Niet iedereen hoeft in de tweede kamer te willen komen. Als er maar een sfeer ontstaat van hé, dit is niet iets waar ik schouderophalend aan voorbij kan gaat.

Bron: www.ronduit.nl. Kijk voor foto's ook op www.ronduit.nl

« Terug

Reacties op 'Christen Unie flirt met Gerald Troost (Ronduit.nl)'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2003

december

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

januari