Balkenende heeft liever een libertijnse partner, dan een uitgesproken christelijke

woensdag 30 april 2003 00:00

CDA kiest op valreep toch voor D66

van onze redactie politiek


DEN HAAG - ChristenUnie en SGP nemen niet langer deel aan de gesprekken op weg naar de formatie van een nieuw kabinet. De keus van CDA en VVD viel gisteren op D66.


De christelijke fracties zijn teleurgesteld, maar niet verbitterd. ChristenUnie-leider Rouvoet zegt wel: ,,Als we wat minder strategische stemmers hadden gehad en wat meer zetels, dan was regeringsdeelname misschien mogelijk geweest''.

Rouvoet trekt die conclusie, omdat de onderhandelaars ter verklaring van het stoppen van het overleg met ChristenUnie en SGP het aantal zetels in de Tweede Kamer opvoerden. Een andere belangrijk reden zijn de onoverkomelijke bezwaren die bij de VVD leven aangaande de opvattingen van de christelijke fracties over het homohuwelijk en de positie van de vrouw (alleen SGP). VVD-onderhandelaar Zalm zou tijdens de gesprekken hebben gewezen op het geringe draagvlak in de samenleving en de lage politieke peilingen voor een kabinet met CDA, VVD, ChristenUnie en SGP.


De jongerenorganisatie PerspectieF van de ChristenUnie reageerde gisteren teleurgesteld op het verloop van de informatie. ,,Nu is duidelijk dat Balkenende liever een libertijnse partner wil dan een uitgesproken christelijke.'' De jongeren ergeren zich eraan ,,dat het CDA zich voor christelijke publiek presenteert als een christelijke partij, maar dit in de formatieonderhandelingen geen bepalende rol laat spelen''.

bron: Nederlands Dagblad

« Terug

Reacties op 'Balkenende heeft liever een libertijnse partner, dan een uitgesproken christelijke'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2003

december

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

januari