Ondoorzichtig gedrag europarlementariërs heeft partij geschaad

vrijdag 28 mei 2004 00:00

PerspectieF: ondoorzichtig gedrag europarlementariërs heeft partij geschaad

PerspectieF, ChristenUnie-jongeren, vindt dat het ondoorzichtige declaratiegedrag van de europarlementariërs Blokland, Belder en Van Dam de christelijke politiek geen goed heeft gedaan. De jongeren zijn wel blij dat uit het onderzoek dat de ChristenUnie heeft laten uitvoeren door een onafhankelijk bureau, gebleken is dat haar europarlementariërs niet uit waren op zelfverrijking.

“Hoewel uit het rapport gebleken is dat er geen sprake is van fraude, zijn er domme fouten gemaakt in de verantwoording. Dat heeft de ChristenUnie geschaad,” aldus voorzitter Marcel Benard. “Daar moeten consequenties aan worden verbonden. Anders zal de Eurofractie, en daarmee ook de ChristenUnie, deze smet nog 5 jaar met zich mee moeten dragen.”

Ondanks de gemaakte fouten en de schade daardoor aan de partij zijn de jongeren hun vertrouwen in lijsttrekker Blokland niet kwijtgeraakt. Voorzitter Benard: “Aan hem is nu de taak de nog bestaande onduidelijkheden weg te nemen door aanvullende verantwoording. We vertrouwen erop dat het eventueel teveel ontvangen bedrag teruggestort wordt. PerspectieF staat erop dat de gedragscode in de toekomst wordt gehandhaafd.”

« Terug

Reacties op 'Ondoorzichtig gedrag europarlementariërs heeft partij geschaad'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2004

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

januari