Verslag jongerencampagne dag 3

donderdag 02 mei 2002 00:00

Van Leeuwarden via Heerenveen naar Zwolle

Trek er nog even flink aan...

Vanuit de gastvrijheid van het clubgebouw van scoutinggroep Burmania in Leeuwarden vertrokken we naar Heerenveen. We waren er nog eerder dan verwacht en in eerste instantie leek alles erg oke te gaan. Ons busje met Nynke en Gert was al bij het ABC complex. Dhr. Oonk, voorzitter van KV Heerenveen (en fan van de voetbalclub!) bracht de rest van ons van het station naar het ABC complex waar Karla en Klaas-Pieter ook al snel arriveerden samen met Anette van Kalkeren (of is het nu dr. Van Kalkeren?). Na een kop koffie gingen we aan de slag. En toen we de stand in orde hadden, begon het te regenen wat het de rest van de dag zou blijven doen. Dit werd de pittigste dag van de tour. We deelden koffie uit aan passanten en we hebben touwgetrokken om Tineke (twee keer), we hebben met deze actie een stuk of vier lokale kranten gehaald plus de provinciale krant: ‘Leeuwarder Dagblad’. We zijn ondanks de regen intensief de straat opgegaan. Tineke Huizinga kwam zelf langs om te scheidsrechteren bij het touwtrekken. De inwoners van Heerenveen deden hun uiterste best om haar in Heerenveen te houden als gemeenteraadslid maar de PerspectieFers trokken haar in de tweede ronde over de streep. Tineke gaat naar Den Haag! Wietse (de Boer) kwam langs en zette ons op de video en hielp mee. We zijn de pinkstergemeente in Heerenveen nog dankbaar voor het warme eten wat we daar kregen. De Kiesvereniging heeft al met al een uitstekende ondersteuning van deze actie geleverd!

In de trein naar Zwolle deelden we pepermuntjes uit wat door veel mensen positief gewaardeerd werd. De avond in Palco (het Youth For Christ gebouw) in Zwolle was zondermeer geslaagd. We zagen de mensen van midden, dat was een leuke ontmoeting/weerzien. De zaal liep helemaal vol (hoera!) het lagerhuisdebat verliep prima en het cabaret was zondermeer geslaagd. Kars wist na de pauze veel vragen over de ChristenUnie, onderwijs, compromissen en zijn uitstraling goed te beantwoorden. Een debat over het landbouwbeleid kon niet echt afgerond worden al vond Wietse (Blom) dat veel vragen in het gesprek achteraf wel helderder beantwoord waren. Het blijft een moeilijk en zwaar onderwerp.

Het was een geslaagde tournee voor route noord. De deelnemers, kiesverenigingen en de mensen van het partijbureau wil ik vanaf deze plek bedanken voor hun enorme inzet tijdens en voor deze tournee. Zeker de coordinatoren hebben daar flink aan getrokken.

« Terug

Reacties op 'Verslag jongerencampagne dag 3'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.