PerspectieF erg teleurgesteld in de verkiezingsuitslag

vrijdag 17 mei 2002 00:00

De verkiezingen zijn geweest, de uitslag is bekend en de teleurstelling is groot. Na een dik jaar campagnevoeren en -voorbereiden is de ChristenUnie uiteindelijk op 4 zetels uitgekomen. Niemand had het verwacht en niemand had er rekening mee gehouden en juist daarom is de teleurstelling ook zo groot. Het is te vroeg voor conclusies, maar wel tijd voor zelfonderzoek.
Eimert, Dick en Arie, met jullie verliest de ChristenUnie een grote expertise en een paar fijne mensen. Kars, Leen, André en Tineke, heel veel sterkte en Gods zegen.

Strategisch stemmen
Bert Heuvelman (landelijk voorzitter PerspectieF): "Voor een groot gedeelte is het verlies te wijten aan christenen die uit machtsdenken op het laatste moment toch besloten hebben om hun stem op het CDA uit te brengen. Dat is de belangrijkste factor en dat is ook wat ik niet snap. Nota bene een partij, in naam christen- democratisch die voortdurend de betekenis van haar eigen C vergeet. Heb jij in het verkiezingsprogramma iets gehoord van een getuigenis van de kracht van onze Here Jezus Christus als inspirator en Leidsman voor het dagelijkse werk? Ben je vergeten dat juist het CDA in het verleden de euthanasie- en abortuspraktijk in ons land legaal heeft gedoogd en zo de huidige wetgeving mogelijk heeft gemaakt? En als je denkt dat het CDA daarvan geleerd heeft: is het je opgevallen dat juist het CDA afgelopen dinsdag 14 mei 2002 in de Eerste Kamer, tegen het wetsvoorstel van Leen van Dijke en Jet Bussemaker (PvdA) heeft gestemd. (om de vrijheid van werknemers om op zondag niet te willen werken wettelijk te verankeren). Juist het CDA traineert een wetsvoorstel waarin de zondagsrust centraal staat! En daarmee liet ze haar ware gezicht zien.

Het was niet voldoende om veel christenen in ons land wakker te schudden, want zij dachten ‘strategisch’ te stemmen toen ze hun stem uitbrachten op het CDA. En dat is wrang, want als christelijk Nederland echt een orthodox christelijk politiek geluid wil horen, dan had ze bij de ChristenUnie of SGP moeten zijn.

De grote middenpartij, het CDA, heeft nu een verzwakte christelijke horzel, maar juist daaruit moeten we extra motivatie putten om het CDA voortdurend aan de C in haar naam zal herinneren. Want de ervaring leert, dat als het CDA niet geregeld aan haar C wordt herinnerd, ze die nog wel eens wil vergeten. Een strategische stem op het CDA is een verloren stem voor christelijk Nederland!" aldus Bert Heuvelman.

« Terug

Reacties op 'PerspectieF erg teleurgesteld in de verkiezingsuitslag'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.