"Politiek is niet bedoeld om iemand het Evangelie op te leggen"(CIP)

maandag 25 januari 2010 18:28

"Je kunt door het bedrijven van politiek God dienen en vervolgens veranderingen bewerkstelligen," zegt IJmert Muilwijk, voorzitter van PerspectieF, de jongerenafdeling van de ChristenUnie. "Dat kan door politieke punten onder het voetlicht te brengen. Een voorbeeld is de stille disco waar we oorbehoedsmiddelen gaan presenteren om gehoorbeschadiging bij jongeren tegen te gaan. Op die manier maak je politiek ook leuk," vertelt Muilwijk.

Volgens Muilwijk heeft iedere christen een eigen verantwoordelijkheid om deel te nemen aan de gemeenteraadsverkiezingen op 3 maart. "Als een christen het goede wilt voor deze wereld, is het ook belangrijk als die christen zijn stem laat horen. Wanneer mensen besluiten om niet te stemmen, hebben ze ook niet het recht om te zeuren dat het er op medisch-ethisch vlak te gemakkelijk aan toe gaat en het aantal koopzondagen toeneemt. Stemmen is het minste wat iemand kan doen om de richting van het land te bepalen."

Kracht uit geloof
"Een geloof zonder praktische uitwerking is een leeg geloof," zegt de Utrecher met het oog op Jacobus 2:17. "We hebben het zo goed in dit land. Het minste wat ik dan kan doen is mijzelf inzetten voor anderen. Wij dienen niet onszelf maar God. Uit mijn geloof in Hem haal ik kracht. Mijn geloof in God sterkt mij in deze strijd tegen onrecht. Op Hem kunnen we blijven vertrouwen. Hij is de enige echte op bron van hoop in deze gebroken wereld."

"Politiek is niet bedoeld om iemand het Evangelie op te leggen," benadrukt Muilwijk. "We kunnen wel het goede van het Evangelie uitdragen in de politiek laten zien. Alles wat ik doe is gebaseerd op mijn geloof in Christus. Ik werk voor PerspectieF, omdat ik geloof dat de Bijbel nog steeds lessen heeft voor vandaag de dag. We leven in een gebroken wereld. De genade die ons is getoond, is het enige wat er echt toe doet. Het draait uiteindelijk om de bediening van God. De rest is leegte."

Jongeren betrekken
PerspectieF wil jongeren bij politiek betrekken door in het te investeren. "Ons geloof in Christus komt tot uiting in de standpunten die wij innemen. Dat doen we bijvoorbeeld door goed voor de armen te zorgen. Ondanks de economische moeilijke tijden is het zaak om niet te knippen aan hulp voor anderen. Mijn keuzes hebben een directe invloed op mijn politieke handelen. Op lokaal gebied kun je daar veel aan doen. In mijn geval door de misbruik van prostituees in Utrecht tegen te gaan." Muilwijk staat op de kieslijst van Utrecht op de tweede plaats.

PerspectieF is van mening dat jongeren zich onvoldoende bewust zijn van de gevaren voor hun gehoor (zie dit bericht). Daarom biedt het donderdag 28 januari aan minister Rouvoet (Jeugd & Gezin) een manifest aan over gehoorbeschadiging bij jongeren door te luide muziek in discotheken en op festivals.
 
Het bericht kan ook gelezen worden op de CIP-website.

« Terug

Reacties op '"Politiek is niet bedoeld om iemand het Evangelie op te leggen"(CIP)'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2010

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari