Allergie voor godsdienstallergie (EO-visie)

donderdag 27 mei 2010 19:24

Robert Heij (22) is kandidaat voor het voorzitterschap van PerspectieF, ChristenUnie-jongeren. Hij neemt het stokje over van IJmert Muilwijk, die naar de Tweede Kamer hoopt te gaan. Om direct van zich te laten spreken, hekelt Heij de godsdienstallergie van politici als Pechtold en Halsema..

Je wilt je hard gaan maken voor godsdienstvrijheid. Is dat dan een probleem in ons land?

“Absoluut. Er is een trend waar te nemen dat bijvoorbeeld het aannamebeleid van christelijke organisaties onder druk staat, mede door Pechtold en Halsema. Het is zorgwekkend als je niet meer vanuit je religieuze overtuiging mag bepalen wie je wel en wie niet in dienst neemt. Het is dus cruciaal om het christelijke licht omtrent godsdienstvrijheid helder te laten schijnen..”

Kun je me overtuigen dat je pleidooi meer is dan een pr-stunt?


“Het is absoluut geen losse flodder van me of een manier om te scoren.. Je moet ontzettende oogkleppen ophebben als je niet signaleert dat gelovigen steeds meer onder druk komen te staan. Enerzijds door Wilders, die grote groepen moslims opzij zet. Anderzijds door D66 en GroenLinks, die zeggen dat je alleen achter de voordeur mag geloven in een volledig neutrale samenleving. Ik zal de komende tijd bewijzen dat dit geen pr-stunt is!”

Hoop je over 4 jaar – of eerder – net als IJmert Muilwijk door te schuiven naar de CU-lijst voor de Tweede Kamer?

“Zeg nooit nooit. Maar het is erg gevaarlijk om ambities in de politiek te hebben, omdat er snel iets kan veranderen. Dus focus ik me volledig op het voorzitterschap van PerspectieF. O, je vindt dat een te politiek antwoord? Nou, dat is jouw opvatting.”

« Terug

Reacties op 'Allergie voor godsdienstallergie (EO-visie)'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2010

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari